Hyppää sisältöön

Välimäki eteni jälleen jatkoon ET:llä: ”Pari päivää on ollut hyvää lyömistä”

Sami Välimäki teki viikonloppuna vahvan nousun Australiassa

Sami Välimäki on tehnyt kahteen päivään vain yhden bogeyn. Se tarkoittaa yleensä sitä, että menestystä on tulossa.

Sami Välimäki on selvittänyt tiensä jatkoon Australiassa käynnissä olevassa ISPS Handa Vic Openissa. Välimäki pelasi kaksi ensimmäistä kierrosta tulokseen -6 (69-69), mikä riittää tässä vaiheessa 41. sijaan, kun joitakin pelaajia ei ole vielä ehtinyt pelata toista kierrosta loppuun.

Välimäki selvitti tänään kierroksen ilman karikoita, sillä bogey-sarake näyttää tämän päivän osalta nollaa. Birdiejä tuli kolme. Ne tulivat neljän reiän stinttiin: 17, 1 ja 2. Nokialainen aloitti kierroksen kymppitiiltä.

”Pari päivää on ollut hyvää lyömistä, mutta en ole saanut putteja reikään”, Välimäki kommentoi kisapaikalta.

Välimäen saldo uran neljästä ensimmäisestä kilpailusta on hyvä ja nousujohteinen. Ensimmäinen kisa meni uuteen tasoon totuttaessa ja seurauksena oli cut. Kolmessa seuraavassa kisassa hän on mennyt komeasti jatkoon.

Sijoitukset ovat toistaiseksi olleet 112:s, 64:s ja 51:s. Toivotaan, että kausi jatkuu nousujohteisesti. 

Kilpailun toinen päivä toi jo enemmän rakoa pelaajien välille. Kisaa johtaa Ranskan Robert Sciot-Siegrist tuloksella -14 (66-64), joten kärkeen Välimäellä on kahdeksan lyöntiä matkaa. Top 10 -sijaan sitä on kuitenkin vain neljä.

”Kun pelaan samanlaista peliä viikonloppuna ja hyödynnän paikat, niin hyvä tulee”, Välimäki kertoi.

Kymmenen joukkoon kisassa mahtuu peräti kahdeksan aussipelaajaa, joten isännät eivät selvästikään halua olla vieraskoreita. Heidän joukossaan on myös uraansa himmaileva entinen major-voittaja Geoff Ogilvy, 42.

Janne Kaske onnistui parantamaan eilistä tulostaan kolmella lyönnillä, mutta tulos -1 (73-70) ei riitä jatkoon, sillä cut-rajaksi muodostui -5.

Samaan aikaan European Tourin kisan kanssa pelataan naisten LPGA Tourin kisaa, jossa mukana on uransa ensimmäistä LPGA Tour -kisaa pelaava Matilda Castrén.

”Madde” on menossa kisassa hienosti jatkoon, sillä hän on 16 reiän jälkeen yhteistuloksessa -4  (jaettu 38:s). Cut-rajaksi on muodostumassa -3.

”Ihan hauskaa (on pelata naisten kanssa samaa kisaa). Vielä en ole paljon naisten peliä nähnyt, kun olemme menneet mies- ja naisryhmissä”, Välimäki sanoi.

Tulospalvelu miehet | Tulospalvelu naiset

European Tour on katsottavissa suorana Viasatilta ja Viaplayltä

Etsi luettavaa