Hyppää sisältöön

Välimäellä vahva alku, mutta vauhti hyytyi takaysillä – Korhonen paras suomalainen

Sami Välimäen vakuuttava loppukiri tuotti  paikan viimeiselle kierrokselle Vic Openissat

Sami Välimäki pelasi yksitoista reikää hienosti, mutta kierroksen loppu sujui heikosti. Mikko Korhonen aloitti suomalaistriosta vahvimmin.

European Tourilla debyttikisaansa pelaava Sami Välimäki väläytteli osaamistaan Hollannissa pelattavassa KLM Openissa torstaina. Nokialainen pelasi 11 reikää kaksi alle parin ja tilanne näytti erinomaiselta, mutta sitten Challenge Tourilla ensi kaudella pelaavalla Välimäellä alkoivat hankaluudet.

Hän pelasi viimeiset seitsemän reikää kuusi yli parin, joten huomenna hänen pitää pelata huippukierros jatkaakseen pelejä myös viikonvaihteessa. Välimäen tulos oli 76 (+4) ja eroa cut-rajaan on tässä vaiheessa neljä lyöntiä. Hän on avauskierroksen jälkeen reilusti sadannen sijan heikommalla puolella.

Välimäen lisäksi The International -kentällä Amsterdamissa ovat mukana Mikko Korhonen ja Kim Koivu. Korhonen oli Suomen ykköspelaajana totutun vahva, ja hän pelasi avauskierroksen kaksi alle parin. Eroa kärkeen on neljä lyöntiä.

Korhosen kierros piti sisällään kuusi birdieä ja neljä bogia, joten live scoringin tuloskortti oli varsin värikäs.

”Pelasin hyvän kierroksen tänään tuulisessa kelissä. Haastavassa säässä löin aika paljon keskinkertaisia lyöntejä, mutta pystyin pitämään pallon pelissä ja itseni asemissa”, Korhonen sanoi tiedotteessa.

Korhonen ei ole koskaan karsiutunut Hollannissa pelattavassa KLM Openissa, jossa hänen on parhaimmillaan sijoittunut seitsemänneksi.

”Lopulta sain aikaan hyvän määrän birkkuja. Kenttä on kyllä varsin mukava, sade tosin on sitä jo aika lailla pehmentänyt.”

Koivu turmeli kisansa kierroksen puolivälissä pelattuaan reiät 8–11 kuusi yli parin. Birdiet rei’ille 15 ja 18 olivat laiha lohtu, sillä hän lähtee toiselle kierroksella pahalta takamatkalta tuloksesta +5.

Kisan kärjessä on Englannin Callum Shinkwin, joka tuskin tulee pitämään paikkaansa kisan loppuun saakka. Shinkwin tunnetaan varsin ailahtelevana pelaaja, jonka kierrostulokset heittelevät yhdessä kisassa melkoisesti.

Kahdesta edeltävässä kisassa hän on vetäytynyt pois heti avauskierroksen jälkeen. Sitä ennen Tshekissä hän aloitti kisan pelaamalla tuloksen 66. Sitä seurasi kymmenen lyöntiä heikompi tulos ja cutin missaaminen.

Nimimiehistä parhaiten aloitti Sergio Garcia, jonka avauskierroksen tulos sujui mallikkaasti neljä alle parin (68). Se riittää jaettuun yhdeksänteen sijaan. Lee Westwood starttasi Korhosen tavoin tuloksella 70 ja Patrick Reed käytti kierrokseensa 72 lyöntiä.

Tulospalvelu

European Tourin näyttää suorana Viasat ja Viaplay

Etsi luettavaa