Hyppää sisältöön

Uusi superkiertue ”Premier Golf Tour” valtaamassa golfin?

Nähdäänkö kahden vuoden päästä uusi ja mahtava golfkiertue?

Onko PGA Tour ja European Tour saamassa kilpailijan? Reilut viisi vuotta suunnitteilla ollut Premier Golf Tour julkaisi tiedotteen ja nyt asian ympärillä alkaa kuhista.

Premier Golf Tour julkaisi aikeensa järjestää tulevaisuudessa 18 kilpailua ympäri maailman, joihin otetaan mukaan 48 pelaajaa. Palkintopotit ovat suurempia ja tapahtumat ilmeisen paljon innovatiivisempia kuin nykyaikainen 72 reiän lyöntipeli. 

Tiedotteessa kerrotaan, että kilpailut pelattaisiin 54 reiän lyöntipelinä ja ne sisältäisivät 12 neljän miehen joukkuetta. Kymmenen kilpailua käytäisiin USA:ssa ja kahdeksan muualla. Brittitaustainen yhtiö näkee, että jos kilpagolf suunniteltaisiin nyt uudestaan, ei sitä pelattaisi nykyisellä tavalla. 

”Golf ei tarjoa viikko toisensa jälkeen parasta tuotetta faneille. Me haluamme tuoda parhaat pelaajat ja parhaan tuotteen faneille tapahtuma toisensa jälkeen”, tiedotteessa kerrotaan. 

Liiga pitäisi sisällään niin joukkue- kuin yksilökilpailun. Voittajajoukkue ja yksilö nimettäisiin maailmanmestariksi. 

Rory McIlroy: ”Parhaiden pelaajien kanssa on käyty keskusteluita jo kuusi vuotta”

Rory McIlroylta kysyttiin aiheesta Farmers Insurance Openin lehdistötilaisuudessa. Rory paljasti, että keskusteluita on todella käyty. 

”Parhaita pelaajia on kosiskeltu aiheen parissa jo kuusi vuotta. Olen tradiotioita kunnioittava pelaaja ja toivon, että tämä laittaa varsinkin paineita nykyisille kiertueille kehittää tuotteitaan eikä niinkään luo kilpailua”, McIlroy politisoi. 

Premier Golf Tour on toivonut tekevänsä yhteistyötä kiertueiden kanssa, mutta European Tour ja PGA Tour ovat pitäneet omat visionsa eivätkö lähteneet ainakaan vielä mukaan leikkiin. Molempien kiertueiden kommentit asiaan olivat tyyliä: ”Emme kommentoi muiden kiertueiden asioita”. 

Rory samaan aikaan heitti painetta kiertueille. Parhaat pelaajat eivät koe saavansa tarpeeksi suurta osaa kiertueiden nykytuotoista. 

”Toivon, että tämä saa nykyiset kiertueet kehittymään ja kasvamaan sekä palkitsemaan parhaita pelaajia niin kuin heitä kuuluu palkita”, Rory heitti terveiset. 

Jos Premier Golf Tourin suunnitelma pitää, alkaisi kiertue tammikuussa 2022. Jokaisessa kilpailussa olisi jaossa kymmenen miljoonaa dollaria ja se on erityisen suuri summa kun otetaan huomioon, että sitä jakamassa olisi vain 48 pelaajaa. 

PGA Tour on tunnetusti kova laittamaan kapuloita rattaisiin. Se velvoittaa omat jäsenensä kysymään lupaa aina kun he haluavat pelata kiertueen ulkopuolisen kilpailun. Sen lisäksi jäsenyyden vaatimuksena on pelata tietty määrä kisoja vuosittain ja osallistua kaikkiin suurturnauksiin jos loukkaantuminen tai muu vakava este sulje mahdollisuutta pois. 

Premier Golf Tour -tiedote

Etsi luettavaa