Hyppää sisältöön

Uusi suomalaispelaaja debytoi European Tourilla

Teemu Putkonen jahtaa huippumenestystä ja Asian Tourin pelioikeutta

Mauritiuksen European Tourin kilpailussa nähdään kaksi suomalaispelaajaa. Asian Tourin karsintakategoria riittää mukaan, joka takaa European Tour -debyytin Teemu Putkoselle. Janne Kaskelle kilpailu on uran toinen European Tourilla.

Asian Touria pelaavat Janne Kaske ja Teemu Putkonen ovat mukana Mauritius Openissa. Kilpailu on European Tourin mittakaavassa pieni, mutta Asian Tourin mittakaavassa todella suuri. 

Teemu Putkonen on yltynyt hyvään vireeseen syyskaudella ja tarvitsee vielä lisämenestystä tehdäkseen itselleen vahvan kategorian ensi kaudeksi Asian Tourille. Järvenpäästä lähtöisin oleva Putkonen on sijoittunut kolmessa viimeisessä kilpailussaan sijoilla 29, 11 ja 28. 

Pienissä kisoissa tulleet vahva sijoitukset eivät ole kuitenkaan riittäneet nostamaan Putkosta sijaa 119 parempaan rankingiin. Matkaa maagiseen 60:ntee sijaan on noin 37 000 dollaria. Nykyiset ansiot kauden peleistä Asian Tourilla ovat olleet 16 760 dollaria.

Mauritiuksen kisassa on loistava mahdollisuus tehdä isoakin nousua, sillä kisan palkintopotissa on peräti miljoona euroa, eli reilut miljoona dollaria. Voittajan osuus on dollareina lähes 200 000, sijoituksella kympin sakkiin luvassa on vielä kymmenien tuhansien korvaus. Putkoselle sijoittuminen viiden parhaan joukkoon toisi varman paikan Asian Tourille ensi kaudeksi. 

Janne Kaske pääsi Mauritiuksen kisaan mukaan myös Asian Tourin kategoriallaan. Porvoolaislähtöinen Kaske varmisti pelipaikkansa Asian Tourille upealla kakkossijallaan toukokuun Korean kisassa. Sittemmin pelit ovat olleet tasapaksuja, mutta European Tourin karsinnoissa tullut jatkoonpääsy antoi myös heikon kategorian European Tourille. 

Kaske pääsee Mauritiuksen kisan lisäksi halutessaan mukaan Australian osakilpailuun, joka pelataan joulun alla. Kaske ei ole vielä täysin varma aikooko matkustaa mukaan Australiaan. 

”Oon vielä vähän kahden vaiheilla pelaanko sen vai Thaimaan AT-kisan. Jos pelaan hyvin tällä viikolla ja varmistan että pysyn top 30 AT-rankingissä niin sit meen sinne Ausseihin”, Kaske viestitti.

Jannelle Mauritiuksen osakilpailu on uran toinen European Tourilla. Ensimmäinen kisa oli pari vuotta sitten pelattu Volvo China Open, jonne Janne karsi itsensä mukaan. Silloin pelit päättyivät kahteen kierrokseen. 

Sami Välimäen nimi on ainakin vielä Mauritiuksen osallistujalistalla. Hän on neljännellä varasijalla, joten on vaikea kuvitella Välimäen siirtyvän Mauritiukselle jonottamaan mahdollista kisapaikkaa.

Etsi luettavaa