Hyppää sisältöön

Uudet Pro-V1 -pallot kääntävät totutun asetelman päälaelleen

Titleistin huippupallot uudistuivat kaudelle 2017.

Titleistin Uusi Pro-V1 ottaakin vähemmän kierrettä kuin kovempi kaverinsa Pro-V1x.

Titleist julkaisi eilen päivityksen pallomarkkinoiden kiistatta tunnetuimpaan kilpapalloon. Tavallisesti päivitykset ovat olleet melko maltillisia parannuksia pituus- ja kierreominaisuuksiin, mikä on pitänyt Titleistin juuri ja juuri kilpailijoidensa edellä, mikäli ammattilaiskiertueiden tilastoja on uskominen. Pallojen keskinäiset suhteet ovat myös perinteisesti pysyneet muuttumattomina: Pro-V1 on tuntunut pehmeämmältä ja spinnannut etenkin pitkillä raudoilla enemmän, kun taas Pro-V1x on tuntunut kovemmalta ja lentänyt pidemmälle. Nyt pakka on sekoitettu täysin.

Uusi Pro-V1 spinnaa Titleistin mukaan vähemmän ja lentää matalammalla kuin Pro-V1x, vaikka sen tuntuma on edelleen veljeksistä pehmeämpi. Pro-V1x taas lentää korkeammalla ja spinnaa enemmän, mutta sen tuntuma on silti entiseen malliin kovempi. Tämä muutos on Titleistin mukaan saatu aikaan uudelleen suunnitellulla ytimellä, joka Pro-V1:ssä on yksiosainen ja Pro-V1x:ssä kaksiosainen. 

Uusi Pro-V1 on kolmiosainen pallo suurella yksiosaisella ytimellä.

Uusi Pro-V1 on kolmiosainen pallo suurella yksiosaisella ytimellä.

Titleist

Titleistin Suomen-maajohtaja Teemu Vinni kertoi GoGolfille, että näin on ollut itse asiassa jo aikaisemmin, vaikka asiaa ei ole erityisesti korostettu.

”Suurin syy, miksi suuri osa ammattilaisista on aiemmin valinnut Pro-V1x:n, on juuri se, että pallon edellinenkin versio on spinnannut lyhyillä raudoilla jopa hieman enemmän kuin pehmeämpi Pro-V1 ja silti lentänyt pidemmälle draiverilla”, Vinni kertoo.

Pro-V1x:ssä on neljä osaa ja pallon ydin on kaksiosainen.

Pro-V1x:ssä on neljä osaa ja pallon ydin on kaksiosainen.

Titleist

Myös dimplekuviot on suunniteltu uudelleen, minkä sanotaan osaltaan edesauttavan entistä vakaampaa lentorataa. Kumpikin pallo käyttää kuitenkin jotakuinkin samaa uretaanipohjaista kuorimateriaalia, jonka luvataan kestävän pitkään kierreominaisuuksista huolimatta. Yli 100 Titleistin kiertueammattilaista on ottanut uudet pallot käyttöön. Tavallisten kuolevaisten saataville pallot tulevat alkuvuoden aikana.

Etsi luettavaa