Hyppää sisältöön

Uudet naamat kohti European Touria – kilpagolfin taso laajenee Suomessa!

Juuso Kahlos vastasi päivän parhaasta tuloksesta.

Suomalaiset ovat esiintyneet erittäin vahvasti European Tourin karsintojen kakkosvaiheessa. Monia saattoi yllättää kuitenkin ne pelaajat, jotka etenivät läpi kakkosvaiheesta.

European Tourin kakkosvaiheen karsinnan kahdeksasta suomalaisesta kaksi on varmistanut paikkansa finaaliin ja Lauri Ruuska on parhaillaan kentällä loistavissa asetelmissa liittymään neljäntenä suomalaisena kiertueen karsintafinaaliin. 

Karsintafinaalissa pelaavat täten Janne Kaske, Sami Välimäki ja Juuso Kahlos ennen kuin Lauri Ruuskan paikkaa on sinetöity. Moni olisi odottanut finaaliin vahvat kaudet pelanneita Roope Kakkoa ja Oliver Lindellia. Juuso Kahlos oli toki suurin yllätys. 

Täten on varmaa, että ensi vuonna Challenge Tourilla pelaa vähintään kolme suomalaista vahvalla pelioikeudella. Lindell ja Kakko varmistivat paikkansa rahalistan kautta, Välimäki satellittikiertueen myötä. Myös Antti Ahokkaalla on kohtalaisen hyvä pelioikeus kiertueelle rankingin sijan 88 myötä. 

European Tourin karsintafinaalissa erityisesti Kahloksella ja Ruuskalla on paljon pelissä jo ensimmäisen neljän kierroksen aikana. Jos he pääsevät kilpailussa jatkoon, on heillä vahva pelioikeus Challenge Tourille. Se antaisi myös muutaman kisan kategorian European Tourille. 

Janne Kaske voisi käyttää Challenge Touria kesäkaudella halutessaan, mutta todennäköisesti jos korttia ei tulisi, olisi hänen täysi fokuksensa Asian Tourilla, jonne hänellä on jo vahva kortti. Sami Välimäellä on jo Challenge Tourin pelioikeus, joten superlupaus voi keskittyä täysillä ET-kortin jahtaamiseen. 

Janne Kaske lähtee karsintafinaaliin tilanteesta, jossa työpaikka Asian Tourille on jo varmistettuna

Janne Kaske lähtee karsintafinaaliin tilanteesta, jossa työpaikka Asian Tourille on jo varmistettuna

Janne Kaske

Mistä näitä tulee?

Koko tuleva nelikko tulee vähän erilaisista tilanteista karsintafinaaliin. Janne Kaske pääsi mukaan Asian Tourin rankingillaan. Bangkokissa asuva Kaske on rakentanut uraansa viitisen vuotta Aasiassa pelaten mitä erilaisimmissa maissa mitä erikokoisempia kilpailuja. Kaskella on nelikosta ikää eniten, 33-vuotta. 

Lauri Ruuska näytti amatöörinä vahvuutensa olemalla maajoukkueen kantavia voimia. Palkintokaapista löytyy niin suomenmestaruuksia kuin Erkko Trophyn voitto. Potentiaali on aina ollut tiedossa, mutta läpimurto toistaiseksi kiven alla. Ruuskalla tulee vuoden lopussa täyteen 26-vuotta. 

Sami Välimäki on pelannut ammattilaisuransa alusta lähtien todella ennakkoluulottomasti. Upea amatööriura sai kruunuksi joukkueiden euroopanmestaruuden, jossa Välimäki oli Suomen kantavia voimia. Myös amatöörinä Välimäki väläytti sijoittumalla muun muassa Vierumäen Challenge Tourin kisassa kympin sakkiin ja parhaaksi suomalaiseksi. 

Välimäki voitti peräti neljä kertaa kovalla Pro Golf Tourilla ja nousi voittojen myötä maailmanlistalla jo 500 parhaan joukkoon. Tie tähtiin on luotu, karsinnoissa kovimmat odotukset ovat Välimäen harteilla. 

Juuso Kahlos on tunnettu tinkimättömästä työnteostaan. Kahlos on pelannut Nordic Leagueta pari vuotta, mutta ei ole onnistunut murtautumaan kiertueen ”tähdistöön”. Espoolainen on tehnyt tinkimätöntä työtä Suomen ykkösvalmentajaksi nousseen Mika Piltzin kanssa ja tuntuu, että Piltzin kanssa tehty työ on nostanut hyvästä pelaajasta esiin loistavan suoritustason. 

Kahlos pelasi todella ennakkoluulottomasti toisen karsintavaiheen noussen lopulta kolmanneksi. Samassa ryhmässä kolmannen kierroksen pelannut Roope Kakko on myös Piltzin valmennettava, mutta Roope joutui tyytymään ensi vuodeksi Challenge Tourin pelioikeuteen. 

Näin ollen European Tourin karsintafinaalissa tulee pelaamaan neljä suomalaista, jotka eivät ole vielä paistatelleet viikoittain otsikoissa. Välimäen ja Kasken saavutuksia on toki ollut usein esillä, mutta erityisesti Ruuska ja Kahlos ovat todella mielenkiintoisia villejä kortteja kiertueen kovassa karsintafinaalissa! 

Etsi luettavaa