Hyppää sisältöön

USGA höllensi amatöörisääntöä – Viktor Hovland olisi uudella säännöllä jo PGA Tourin jäsen

Viktor Hovland - norjalaisen golfin tuleva supertähti?

USGA järjestää vuosittain muun muassa US Openin ja US Amateurin. Aiemmin amatöörikilpailun voittajan on pitänyt säilyä amatöörinä saadakseen paikkansa US Openiin.

USGA on yhdysvaltalaisen amatöörigolfin kattojärjestö. Sen järjestämästä US Amateurista voittaja saa paikan US Openiin, British Openiin ja Masters Tournamentiin. Saadakseen paikan kisoihin, on pelaajan kuitenkin täytynyt pysyä amatöörinä kisaan saakka. 

Ei enää. USGA teki päätöksen, jonka mukaan US Openiin pääsee pelaamaan, vaikka pelaaja olisi siirtynyt ammattilaiseksi ennen kilpailua. Tämä helpottaa todennäköisesti seuraavan voittajan elämää jonkin verran, sillä ammattilaiseksi siirtyminen lienee luvassa heti college -kauden päätyttyä, ellei jo ennen sitä. 

Viktor Hovland jäi lopulta niukasti ulos PGA Tourin pelioikeudesta siirryttyään ammattilaiseksi heti US Openin jälkeen. Jos hän olisi pelannut US Openin ammattilaisena ja saanut rahat sekä pisteet, olisi hän varmistanut jo nyt pelioikeutensa PGA Tourille ensi kaudeksi. 

Hovland oli US Openissa Pebble Beachissa komeasti 12:s, mutta ei saanut matkaansa kuin hyvää mieltä ja lämpimän kädenpuristuksen. Tarina ei kerro aikooko R&A hypätä kelkkaan mukaan ja sallia saman säännön The Amateur Championshipin voittajille. Masters Tournament tekee tunnetusti myös aina omat ratkaisunsa, joista ei ole vielä tietoa. 

Norjalainen superlupaus pelaa seuraavaksi Cornferry Tourin kolmen kilpailun finaalisarjan, jossa jaossa on 25 paikkaa PGA Tourille ensi kaudeksi. 

Etsi luettavaa