Hyppää sisältöön

USA sai taas uuden tähden: ”Kaikki pitävät Kevin Kisnerista”

Kevin Kisner nosti itseään suosikken joukkoon myös reilun viikon päästä käynnistyvässä  The Mastersissa.

Ikuinen kakkonen voitti reikäpelimestaruuden ja tähyää Presidents Cup joukkueeseen

Vihdoinkin merkittävän kilpailun voitto osui Kevin Kisnerille. 35-vuotias ”late bloomer” on nostanut itseään otsikoihin majorien ja WGC:n kisojen ensimmäisinä päivinä useaan kertaan aiemminkin onnistumatta voittamaan.

Sunnuntaina hän katkaisi välierässä Francesco Molinarin kymmenen reikäpeliottelun voittosarjan ja sai iltapäivän finaalissa tiukan otteen Matt Kucharista.

Voitto tuli luvuin 3/2 . Kun ansiolistalla arvokkaimmat saavutukset olivat kakkossijat US Openista, Open Championshipista, Players Championshipista sekä edellisvuoden WGC:n reikäpelikisasta, oli kyseessä melkoinen läpimurto.

Kisner jäi edellisvuonna niukasti ulos Ryder Cupista. Syksyn 2017 Presidents Cupissa hän oli mukana USA:n joukkueessa vahvalla panoksella.  Phil Mickelson parinaan Kisner voitti kaksi nelinpeliä / nelipalloa ja tasasi yhden.
Kaksinpelissä tullut tasapeli Anirban Lahirin kanssa piti Kisnerin tappiottomana ensimmäisessä edustustehtävässä.

Voitto Austin Country Clubilla  nostaa Kisnerin osakkeita päästä mukaan joulukuussa pidettävään haasteotteluun.

”Presidents Cupin pelaaminen vieraskentällä Australiassa on luonnollinen tavoitteeni”, vasta 30-vuotiaana ensimmäiset majorinsa pelannut määritteli voittonsa jälkeen. Kisner on tehnyt pitkän matkan tähteyteen siirryttyään ammattilaiseksi 2006. Ensimmäiset vuodet hän pelasi minikiertueita. PGA Tourille päästyään Kisner menetti korttinsa kahdesti. Viimeiset vuodet ovat vieneet uraa vauhdilla eteenpäin.

Kisnerilla ja hänen caddiellään oli voittoisassa kilpailussa myös tavanomaista enemmän tunnetta pelissään. Heidän hyvä ystävänsä ja ykkösfani oli kuollut aiemmin viikolla.

 

Finaalivastustaja Matt Kuchar on kahden voittonsa ja reikäpelimestaruuden kakkostilan jälkeen myös vahva ehdokas joukkueeseen.

”Kaikki pelaajat tourilla tietävät kuinka hyvä puttaaja ja tuloksentekijä, todellinen bulldog Kevin Kisner on. Loistava kilpailija ja hengenkohottaja joukkueessa”, Kuchar ylisti kukistajaansa.

Pronssiottelussa Francesco Molinari jätti Lucas Bjerregaardin neljänneksi.

USA dominoi WGC:n kisoja

Kevin Kisnerin ykköstila Austin Country Clubilla oli USA:n pelaajille kuudes perättäinen neljän WGC-kilpailun sarjassa. Viimeisestä kymmenestä he ovat voittaneet  perätikahdeksan.
Kaikkiaan 70:sta vuosina 1999-2019 pelatusta taistosta USA:n edustajat ovat voittaneet tasan 60 prosenttia, 42 kisaa. 

Tiger Woodsin osuus näistä on 18 ykköstilaa, Dustin Johnsonin kuusi.

 

Etsi luettavaa