Hyppää sisältöön

USA murskasi Euroopan kotitantereellaan

Yhdysvallat juhli villisti Ryder Cupin voittoa.

USA-USA-USA-huudot siivittivät isännät voittoon vuoden 2016 Ryder Cupissa Hazeltinessa. Davis Love III:n kipparoima joukkue päihitti Euroopan hyvissä ajoin. Pelin katkaisi viimeisenä miehenä Yhdysvaltojen joukkueeseen valittu Ryan Moore.

Ensimmäistä Ryder Cup -kisaa pelannut Ryan Moore sai kunnian katkaista Euroopan voittokulun. Vanhan mantereen miehet olivat voittaneet tätä ennen kolme perättäistä Ryder Cupia, mutta nyt Yhdysvaltojen joukkue oli liian tasainen ja vahva päihitettäväksi.

Moore, joka valittiin viimeisenä miehenä mukaan Yhdysvaltain joukkueeseen, voitti Ryder Cupissa kaksinpelin lisäksi myös yhden nelinpelin. Ainoa tappio tuli perjantai-iltapäivän best ball -pelimuodossa.

Moore ratkaisi ottelun 18. reiän massiivisten katsomoiden edessä. Puttaamalla birdiensä riittävän lähelle.

Suurin voitto pitkään aikaan

Kisan lopputulos oli Yhdysvalloille 17-11. Voittomarginaali oli suurin sitten vuoden 1981, jolloin Yhdysvallat murskasi Euroopan peräti 18,5-11,5.

”Voitto oli upea joukkuesuoritus. En ole ennen nähnyt joukkueen hitsautuvan yhteen kuin perhe tällä tavalla”, Yhdysvaltain kapteeni Davis Love III sanoi haastattelussa.

Kisan viimeinen pari kentällä oli Martin Kaymer-Matt Kuchar. Ottelun voitti Kaymer, mutta se oli laiha lohtu Yhdysvaltain joukkueelle. Eurooppalaisista päätöspäivänä voittoon pelasivat myös Henrik Stenson, Thomas Pieters ja Rafa Cabrera-Bello.

Otteluista ainoastaan Sergio Garcian ja Phil Mickelsonin välinen ottelu päättyi tasapeliin.

Upein ottelu oli Rory McIlroyn ja Patrick Reedin kohtaaminen, joka oli todellinen henkien taisto. Reed pumppasi itsensä sellaiseen tilaan, ettei hyvän Ryder Cupin pelannut McIlroy pystynyt häntä kaatamaan. Ottelu ratkesi 18. reiällä Reedin upeaan birdieen.

Woods happamana televisiohaastattelussa

Tiger Woods suhtautui vakavasti työhönsä apulaiskapteenina.

Tiger Woods suhtautui vakavasti työhönsä apulaiskapteenina.

Getty Images

Voitosta huolimatta Yhdysvaltain joukkueessa apulaiskapteenina ollut Tiger Woods esiintyi televisiohaastattelussa yllättävän happamasti ja oli vähäsanainen.

”Olin osa joukkuetta, vaikken pelannutkaan. Roolini oli auttaa joukkuetta ja tein sen eteen kaikkeni”, Woods kertoi.

Woods näytti ottavan hieman nokkiinsa siitä, kun toimittaja kysyi häneltä, miltä tuntuu pelata rahan sijasta pelkästään kunniasta.

”Pelaan aina myös kunniasta, vaikka kyse pelaammekin myös rahasta”, Woods sanoi.

Bubba herkistyi voitosta

Voitto herkisti Bubba Watsonin, joka nosti tämän Ryder Cup -voiton kovimmaksi saavutuksekseen golfissa, vaikka hän ei ollut joukkueessa pelaajana vaan apulaiskapteenina ja on sentään kaksinkertainen Masters Tournamentin voittaja.

”Tämä on hienoin kokemukseni, jonka olen saanut kokea golfissa”, Watson sanoi.

Etsi luettavaa