Hyppää sisältöön

USA alisuoritti avauspäivänä: Fowler ulkona mitalitaistosta?

Kumman mailan ottaisin? Rickie Fowler on ollut vaikeuksissa griinien ympäristössä.

Olympiagolfin toinen kisapäivä käynnistyy kello 13.30 Suomen aikaa ja Mikko Ilonen lähtee kierrokselleen ensimmäisessä ryhmässä. Yhdysvaltain kovan nelikon heikko suoritus avauspäivänä oli suuri yllätys.

Olympiagolfin ennakkosuosikki Henrik Stenson pelasi vakuuttavasti iltapäivän vaikeissa olosuhteissa ja on kisassa kolmantena. Sen sijaan yhdysvaltaiset pelaajat alisuorittivat ensimmäisenä päivänä.

Jenkeistä parhaan kierroksen pelasi Matt Kuchar, joka on avauspäivän jälkeen 11:ntenä. Sen sijaan Bubba Watson, Rickie Fowler ja Patrick Reed alisuorittivat.

Maailmanlistalla kuudentena oleva Watson jakaa Suomen Mikko Ilosen kanssa 42. sijaa tuloksessa 73 (+2).

Fowlerin lähipeli hakusessa

Rickie Fowler pelasi kaksi lyöntiä heikommin ja on jäänyt peräti 12 lyönti kärkimies Marcus Fraserista, joka esitti parastaan pelaamalla kenttäennätyksen 63 lyöntiä. Fowler on 60 pelaajan fieldissä kolmanneksi viimeisenä. Näyttää siltä, että Fowler pelasi itsensä ulos mitalitaistelusta, vaikka hän pääsee pelaamaan tänään aamupäivällä todennäköisesti helpommissa olosuhteissa.

Yksi syy esimerkiksi Fowlerin heikkoon esitykseen voi olla se, että Rio Golfin kenttätyyppi poikkeaa siitä, mihin Fowler on PGA Tourilla tottunut. Vaikka Olympic Golf Course ei ole varsinaisesti links-kenttä, se edellyttää pelaajilta taitoa ja laajaa lyöntivalikoimaa. Eilen Fowler oli vaikeuksissa erityisesti viheriön ympäristössä.

Patrick Reed on toiseksi paras jenkki tuloksella +1. Hän, Suomen Roope Kakko ja kuusi pelaajaa jakavat 34. sijaa.

Toinen kisapäivä starttaa siis klo 13.30 ja Ilonen siis ensimmäisessä ryhmässä. Kakon ryhmä lähtee liikkeelle 13.52. Kisaa voi seurata suorana Yle Areenalta.

Etsi luettavaa