Hyppää sisältöön

US Openin avauskierros oli brutaali ja jännittävä

Kovat tuulet tekivät Shinnecock Hillsin kentästä todellisen hirviön. Vain neljä pelaajaa onnistui rikkomaan parin torstain avauskierroksella.

Scott PiercyIan Poulter​, Russell Henley ja Dustin Johnson jakavat kärkipaikkaa tuloksessa -1. Kenttä oli äärimmäisen vaikea ja vaarallinen. Keskittymisen ja suorituksen oli oltava parhaimmillaan jokaisessa lyönnissä. 

Maailmanlistan kymmenen parasta ovat yhteenlaskettuna 51 lyöntiä yli parin. Parhaiten aloittivat Johnsonin lisäksi Justin Rose (+1) ja Rickie Fowler (+3).

Torstain aikana nähtiin ongelmia etenkin lähipelissä kun griinien ympärillä syntyi tupla ja triplabogeja. Korotettujen griinien reunat oli leikattu lyhyeksi ja virhelyönnit valuivat kauemmaksi reiästä rinteiden vieminä. Pelaajat olivat suuressa vaarassa jopa lyhyissä chipeissä, jotka saattoivat helposti valua griinien yli tai takaisin pelaajan jalkoihin. 

Kärkituloksen viimeistelleet Poulter ja Johnson kuivailivat olosuhteita silti reiluiksi. Griineillä oli tilaa, mutta peli vaati tarkkuutta ja huolellisuutta.

Poulter ei antanut kentän haasteiden tehdä pelistä kankeaa. Hän myönsi, että peli US Openissa on ollut harvoin nautinnollista supervaikeiden kenttien raastaessa hermoja. Tällä viikolla tavoitteena oli pelata rennommin ja nauttia golfista. Tämä lähestymistapa toimi ainakin avauskierroksella. 

Russell Henleyn kierros oli torstain paras pallonlyömisen osalta. Hän joutui turvautumaan lähipeliin ja putteriin vähemmän kuin kolme muuta kärkinimeä. Varma pallonlyöminen olisi voinut antaa jopa muutaman lyönnin johdon, jos putteja olisi uponnut enemmän. Henley missasi vain yhden väylän ja osui kahteentoista griiniin. 

Avauspäivän uhreja oli monia. Phil Mickelson +7, Tiger Woods, Jon Rahm ja Jordan Spieth +8. Jason Day +9 ja Rory McIlroy +10. 

Tigerin päivä kärsi pääasiassa griineillä ja lähestymislyönneissä. Triplabogi aloitus jätti heti kirittävää. Tuplabogit väylille 13 ja 14 pudottivat tuloslistan perälle. Silti Woodsin pelissä oli paljon positiivisia elementtejä. Draivit olivat vahvoja ja tarkkoja. Päivän aikana nähtiin myös upeita chippejä.

Tiger ymmärtää, että kilpailu tulee olemaan vaikea alusta loppuun. Tästä syystä hän uskoo, että huomenna kuutosella alkava tulos nostaa helposti takaisin pelipaikoille. 

Torstain perusteella voittotulos tulee olemaan yli parin. 

Tulospalvelu

Avauskierroksen yhdeksän parasta lyöntiä:

Kilpailun näyttää suorana lähetyksenä Viasat ja Viaplay

Etsi luettavaa