Hyppää sisältöön

U.S. Open – Sade katkaisi haastavan avauskierroksen

Jordan Spieth aloitti urakkansa melko hyvin.

Sade vei lopulta voiton torstain avauspäivästä. Peli keskeytettiin iltapäivällä klo 15.51 neljännen ja viimeisen kerran. Vain yhdeksän pelaajaa ehti kierroksen maaliin asti, ja puolet kilpailijoista eivät ehtineet kentälle lainkaan.

Alkuviikosta kenttä oli loistavassa kunnossa ja tiedossa oli kova US Open haaste. Torstain sateet jättivät kentälle lammikoita ja vesi vahingoitti suurta osaa bunkkereista. Pelkkien bunkkereiden korjaamisen arvioitiin kestävän viisi tuntia. Onneksi Oakmontin Open-miehitykseen kuuluu peräti 175 kenttätyöntekijää. Vaikka töitä riitti myöhään yöhön asti, saadaan kenttä pelikuntoon perjantaiaamuksi.

Kesä Pennsylvaniassa tarjoaa reilusti päivänvaloa ja jos viikolla ei nähdä lisää katkoja, pystytään kilpailun neljä kierrosta pelaamaan sunnuntai-iltaan mennessä. Sääennuste lupaa upean aurinkoista keliä loppuviikolle. Kovat ja äärimmäiset haastavat olosuhteet nähdään viimeistään sunnuntaina.

Pehmeät griinit helpottivat hiemat peliä

Katkonainen peli oli haaste torstaina kentälle ehtineille. Vaikka griinit olivat sateiden pehmentämä,t ei päivä ollut helppo. Vain seitsemän pelaajaa on alle parin. Kilpailun kärjessä on karsinnan kautta pelipaikkansa ansainnut Andrew Landry (-3). Landry ehti pelata kierroksensa melkein maaliin asti. Viimeiselle reiälle jäi jäljelle vain neljän metrin birdie paikka.

Torstaina suuri haaste oli mukautuminen olosuhteisiin. Griinit muuttuivat kivikovista pehmeiksi ja pallot jopa spinnasivat laskeutuessaan. Takalipulle pelatut lähestymiset jäivät usein lyhyeksi, ja etulipulta pallot jopa spinnasivat ulos griiniltä. Sateet pehmensivät myös väyliä, ja rullin puuttuessa draiveri nousi tärkeimmäksi avausmailaksi. Harjoituskierroksilla kentällä nähtiin runsaasti väyläpuu- ja rauta-avauksia.

Maailman kärkipelaajista Rory McIlroy (+4) ja Rickie Fowler (+6) saivat huonon alun kilpailulle. McIlroy osui vain viiteen väylään ja seitsemään griiniin 13 reiällä.  Putteri ja lähipeli eivät pystyneet pelastamaan tulosta. Rory myönsi, ettei lyönnin rytmi löytynyt katkojen takia. Kilpailu on tietysti vasta alussa ja McIlroyllä edelleen mahdollisuudet elävät. 

McIlroyn ryhmässä pelannut Rickie Fowler epäonnistui avauslyönneissä liian monta kertaa ja maksoi virheistä kalliisti. Jordan Spieth (+1) onnistui pysymään kilpailussa mukana hyvällä lähipelillä. Bubba Watson (-2) on kilpailussa toisena. Watsonin paras sijoitus U.S. Openissa (T5) on juuri Oakmontista vuodelta 2007. 

Pelaajat kuten Jason Day, Adam Scott ja Phil Mickelson aloittavat kilpailun vasta perjantaina. 

Leaderboard


US Openia voi seurata Viasat Golf -kanavalla suomenkielisellä selostuksella. Kanavapaketin hankit kätevästi täältä. Saat kaupan päälle GoGolf-lehden vuosikerran.


 

Etsi luettavaa