Hyppää sisältöön

U.S. Open – Pitkä lauantai petasi hyvät asetelmat sunnuntaille

Shane tähdittää Hong Kong Openia

Lauantaina nähtiin runsaasti golfia. Oakmontin kenttä tarjosi jälleen loistavan haasteen. Tulostaululla nähtiin liikettä molempiin suuntiin haastavissa mutta reiluissa olosuhteissa. Griinit olivat edelleen hieman toivottua pehmeämmät tarjoten birdiepaikkoja väylältä lähestyville pelaajille.

Kilpailun kärjeltä jäi loppuväylät pelaamatta ja kolmas kierros saadaan päätökseen vasta aikaisin sunnuntaiaamuna. Paalupaikalle kurvasi Irlannin Shane Lowry (-5), joka ehti pelata kolmatta kierrosta 14 reikää. Hän on kierrostaan kolme alle parin. Lowry oli innoissaan ja näytti nauttivan kärkipaikasta. Hymyilevä irlantilainen oli tyytyväinen siitä, että neljä viimeistä väylää jäivät sunnuntaille. Pitkän päivän väsymys alkoi tuntua vartalossa vaikka lyönnit pysyivät vielä hallinnassa. Kolmas kierros jatkuu klo 7:00 paikallista aikaa. 

Kärjessä lauantaihin lähteneet Dustin Johnson ja Andrew Landry pysyivät edelleen kuvassa mukana. Kahdentoista reiän jälkeen Landry jäi tulokseen -3 ja Johnson -2. Johnsonin lyöminen ei ollut enää virheetöntä ja putteri jätti toivomisen varaa. Haastattelussa Dustin puhui samaan tyyliin kuin perjantaina. Hän piti ajatukset putista positiivisena ja halusi uskoa siihen, että putit vielä uppoavat sunnuntaina. 

GettyImages

Kuusi pelaajaa on kilpailussa alle parin ja heidän joukossaan ovat Sergio Garcia (-2) ja Lee Westwood (-2). Garcia ja Westwood ovat metsästäneet major-voittoa jo lähes 20 vuotta. Westwood kertoi nauttivansa Oakmontin haasteista ja Sergio näytti pelaavan loistavalla asenteella. Lee Westwood pitää hallussaan sydäntäsärkevän tilaston kärkeä. Eniten top 3 sijoituksia majoreissa ilman voittoa. Lee on sijoittunut kolmen parhaan joukkoon yhdeksän kertaa majoreissa. Sergio Garcia on saman listan kakkosena kuudella top 3 sijoituksella. 

Garcia ei halunnut ottaa voittamisesta paineita ja vitsaili ettei apinaa ole mukana matkassa jos caddiä ei lasketa. 

”Tärkeintä on, että annan itselleni mahdollisuuksia. Sitten se mitä tapahtuu, tapahtuu.”, Garcia kommentoi.

Lauantain suurimman nousun tekivät Branden Grace (66, -1) ja Jason Day (66, +1). Day aloitti kolmannen kierroksen tekemällä neljä birdiä ensimmäiseen viiteen reikään. Avauskierroksen +6 pelannut Jason on ollut kilpailun paras toisen ja kolmannen kierroksen yhteistuloksissa (69 – 66) ja pystyy haastamaan kilpailun voitosta hyvällä päätöskierroksella.

”Mitä vaikeammat olosuhteet huomenna sitä parempi minulle”, Day kommentoi. Maailman ykkösen tavoite on päästä sunnuntaina alle parin ja hän toivoo, että tämä laittaa paineita kärkiryhmien pelaajille.

Rory McIlroy (+8) missasi ensimmäisen cutin majorissa sitten kauden 2013. Rickie Fowlerin (+11) peli on edelleen kateissa ja Phil Mickelson (+7) jäi lyönnillä cut-rajan ulkopuolelle. 

US Openia voi seurata Viasat Golf -kanavalla suomenkielisellä selostuksella. Kanavapaketin hankit kätevästi täältä. Saat kaupan päälle GoGolf-lehden vuosikerran.

Leaderboard

Etsi luettavaa