Hyppää sisältöön

US Open: golfaajan pyhiinvaelluskohde

US Openissa katsojat pääsevät todella lähelle suosikkejaan.

US Open on monelle golffaajalle lähes pyhiinvaelluskohde ja vähintään kerran elämässä koettava tapahtuma. GoGolf kysyi paikalle saapuneiltä faneilta heidän tuntemuksiaan.

US Open -golfturnaus on yksi maailman suurimmista urheilutapahtumista ja varsinkin golffaajalle yksi hienoimmista tapahtumista kokea. Tänä vuonna Oakmont Country Clubille saapui yli 200 000 golfin ystävää. Neljäpäiväisen kisan lisäksi innokkaimmat tulivat jo maanantaina seuraamaan harjoituskierroksia ja näkemään suosikkinsa läheltä. Tämä lienee yksi golfin hienouksista paikanpäällä seurattuna… katsojat pääsevät todella lähelle maailman parhaita pelaajia ja heidän siirtyessään seuraavalla tiiauspaikalle on heillä usein aikaa vaihtaa pari sanaa faniensa kanssa tai signeerata heille ojennettu lakki tai kuva. Harvassa lajissa voit seistä 1,5 metrin päässä urheilijasta, joka samalla keskittyy yhteen uransa haastavimmista koitoksista. Lehdistötilaisuudessa Rick Fowler kertoi itse käyttävänsä paljon sosiaalista mediaa hyödykseen tavoittaessaan faninsa. Rickin ja muiden some-kanavat löydät kätevästi aikaisemmasta artikkelistamme.

Pelaajilla on usein aikaa faneilleen.

Pelaajilla on usein aikaa faneilleen.

Tommi Heinonen

Nimikirjoitukset ovat haluttua tavaraa.

Nimikirjoitukset ovat haluttua tavaraa.

Tommi Heinonen

Kun kisan alussa saimme kaksi päivää taivaan täydeltä vettä ei se juurikaan vähentänyt kisafanien tunnelmaa. Kannustajat hurrasivat väylien varrella sandaaleissaan nilkkoja myöten mutavellissä ja tuntui, kuin he olisivat saaneet siitä vielä hivenen lisää voimaa kannustustensa tueksi.

Haastattelemistamme kisakävijöistä usea kertoi tämän olevan heillä jo vuosia kestänyt perinne, joka on parhaimmillaan siirtynyt sukupolvelta toiselle. Matkaa tehdään lähes aina isommalla porukalla ja mukana kulkevat vauvat ja vaarit. Sanoisimme, että tapahtumien keskellä oleminen on amerikkalaisille olennaisempaa, kuin monelle muulle. Tästä kertoo satojen moottoroitujen kolmipyöräisten pyörätuolien rivistöt sisääntuloporttien läheisyydessä. Kenttää kiertääkin sekä liikuntarajoitteisia että iän puolesta hitaasti liikkuvia moottorisilla kulkuneuvoillaan ja välillä saakin hypätä sivuun 90-vuotiaan teräsmummon pyyhältäessä ohi käsilaukku sylissään. Selkeästi kukaan ei halua jäädä paitsioon, vaikka omat jalat eivät enää jaksaisikaan.

Madaltaakseen osallistumiskynnystä perheille on alle 12-vuotiaille tarjolla ilmaiset liput perheenjäsenen kanssa ja alle 17-vuotiaille on pieni kiintiö, jota voi tiedustella ovelta. Kaikille Yhdysvaltain golfliiton (USGA) jäsenille on alkuviikosta tarjolla ilmaiset upgradet peruslippuihin, joilla luonnollisesti koitetaan houkutella lisää jäseniä mukaan. Muutenkin eri tahot haluavat muistaa jäseniään ja samalla mainostaa itseään. Lexus on saanut US Open -pokaalin esittelytiloihinsa kisan ajaksi ja halukkaat voivat kuvauttaa itsensä sen kanssa. Vahvasti on mukana myös mm. American Express, jonka haltijat saavat kaiken muun krääsän lisäksi kuulokkeet, joilla voi seurata livelähetystä kentällä.

Yritykset ovat vahvasti mukana US Openissa.

Yritykset ovat vahvasti mukana US Openissa.

Tommi Heinonen

Jos miettii urheilutapahtumaa kokonaisvaltaisesti ei siihen selvästi voi olla kuulumatta oheistuotteet ja niitä täällä on myynnissä useassa paikassa. Yhteensä yli 11 000 neliötä on varattu t-paitojen, lippalakkien ja mukien myyntiin ja onkin aivan selvää, että sadan euron lipun hinta moninkertaistuu, kun kävijät päästetään ostoksille hurmostilassa. Monelle oheistuotteet ovatkin olennainen osa kokemusta ja usea haastateltu kertoi etsivänsä juuri tiettyä tuotetta, jonka kanssa sitten loppukesä kierretään kenttiä ylpeänä.

Oheistuotteet tuovat tuloista kisalippuja suuremman osan.

Oheistuotteet tuovat tuloista kisalippuja suuremman osan.

Tommi Heinonen

Ehkäpä Suomalaisittain vastaava tapahtuma voisi olla Neste Rallyn, jääkiekon mm-kisojen ja vapun yhdistäminen yhdeksi kokemukseksi muutaman päivän ajalle. Todellisille golffaneille PGA Tour tarjoaa mielenkiintoisia tapahtumia Mastersien lisäksi koko kauden ajan ja monelle Ryder Cup eli Eurooppa vastaan Yhdysvallat golfturnaus on ehkäpä se vielä himoitumpi kokemus, mutta jokaiselle ensikertalaiselle voimme lämpimästi suositella US Openia… se on ehdottomasti yksi hienoimmista pyhiinvaellusmatkoista golfin ja ylipäätänsä urheilun saralla.

US Openia voi seurata Viasat Golf -kanavalla suomenkielisellä selostuksella. Kanavapaketin hankit kätevästi täältä. Saat kaupan päälle GoGolf-lehden vuosikerran.

Etsi luettavaa