Hyppää sisältöön

US Open: Ensimmäisen kisapäivän tärpit

Ernie Els puttiharjoituksissa

US Openin ensimmäinen kisapäivä on käynnissä ja GoGolf listasi tärpit pelin seuraajille. Suurimpana kysymysmerkkinä on sään vaikutus kisaan, sillä alueelle on ennustettu sateita ja ukkosta.

116. US Open on päässyt alkuunsa ja ensimmäiset ryhmät ovat kentällä. Kun aamun ryhmä numero yksi kuulutettiin tiiauspaikalla, ei kello ollut vielä edes aamuseitsemää. Tällä on suuri merkitys kisan kannalta, sillä eilen alueen yli pyyhki rankka monsuunisade ja tälle päivälle on luvattu 70-80 prosentin todennäköisyydellä sadetta ja mahdollisesti ukkosta. Jos säätiedotus pitää paikkansa saattavat alkupään pelaajat selvitä kuivin jaloin ja mahdollisesti hyötyä suhteessa jäljestä tuleviin.

Pelaajat ovat ehtineet kiertää kenttää kolmen päivän ajan, mutta se, että Rickie Fowler päätti keskiviikkona jatkaa harjoittelua virallisen ohjelman jälkeen kertoo siitä, miten vaikea kenttä on jopa ammattipelaajille. On sanomattakin selvää, että harjoitteluun on viikon aikana kuulunut paljon putteja eri puolilta viheriötä, mutta myös merkittävä määrä lyöntejä, joissa pelaaja simuloi tilannetta, jossa pallo on vierinyt tai pompannut ulos griiniltä.

Päivän seurattavat asiat

  1. Sää
  2. Griinien kovuudet
  3. Jason Day

Ne ryhmät, jotka pääsevät sateen alta pois saattavat hyötyä muuttuvasta kelistä, mutta toisaalta sade saattaa pehmentää griinejä sen verran, että lähestymisessä uskalletaan ottaa enemmän riskejä. On hieman pelaajan tyylistä kiinni, kumpi sopii paremmin.

Kolmantena nostamme seurattavien asioiden listalle Jason Dayn. Vaikka katseet ovat tiukasti Jordan Spiethissä saattaa Jason yllättää rauhallisella pelillään. Paineita on toki Jasonillakin, mutta ei missään määrin niin paljon, mitä Jordanin harteille on pinottu koko kauden ajan, vaikka Jason Day on kisan kynnyksellä maailman ykkösrankattu pelaaja. Syy tähän on toki selvä… Jordan on amerikkalainen ja Jason on australialainen, joten kotikisan paineet ovat 22-vuotiaan Texasin kasvatin kannettavana.

Usein ensimmäinen pelipäivä on hieman tunnustelevampi ja virheitä pyritään välttämään, jotta ei ajeta itseään ulos kärkikamppailusta ja tämä mahdollistaa yllätysnimien päätymisen tulostaulukon kärkeen. Saa nahdä, mitä tämän vuoden US Open tarjoilee meille.

Päivitys: Klo 9.45 paikallista aikaa on kuultu ensimmäiset ukkosen jyrähtelyt, ja sade on alkanut. Jäämme odottelemaan, miten kovaksi sade yltyy ja keskeytetäänkö kilpailu salamoinnin varalta.

Päivitys: Kilpailu on keskeytetty klo 10.04 ”vaarallisen sään ja lähestyvän myrskyn takia”. Kisan keskeytymisen hetkellä johtopaikkaa piti hallussaa Yhdysvaltain Andrew Landry tuloksellaan -3, kun hänellä on vielä seitsemän reikää pelaamatta etuysiltä (Landry aloitti kierroksen reiältä 10).

Päivitys: Tuomaristo antoi luvan jatkaa kisaa klo 11.23.

Yhdysvaltain golfliitto (USGA) on toimittanut viikkolippujen haltijoille pääsyn myös mahdolliselle ylimääräiselle kisapäivälle. Jos vaadittavia kierroksia ei saada neljän kisapäivän aikana täyteen, pelataan finaali maanantaina 20. päivä kesäkuuta.

Viime vuodelta muistamme British Openin kaatosateet, jotka jatkuivat vielä maanantain puolellakin. British Openissa ylimääräisen päivän liput maksoivat 20 puntaa, kun US Openissa ne ovat 125 dollaria.

Tarvittaessa US Open jatkuu ylimääräisellä kisapäivällä.

Tarvittaessa US Open jatkuu ylimääräisellä kisapäivällä.

Tommi Heinonen


US Openin selostaa suomeksi Teemu Tyry Viasat Golf -kanavalla. Hanki kanavapaketti kotiin ja kaupan päälle vielä GoGolf-lehden vuosikerta täältä.


 

Etsi luettavaa