Hyppää sisältöön

U.S. Open – Analyysit kisakentästä positiivisia

Shinnecock Hills on tourpelaajien suosiossa.

Shinnecock Hills jäi historiaan vuoden 2004 U.S. Openin seurauksena. Silloin USGA menetti kontrollin griinien kuivuessa kivikoviksi. Sunnuntain kierroksella griinille laskeutuneet pallot saattoivat pompata kolmen metrin korkeuteen maasta. Aamupäivän ensimmäisten ryhmien jälkeen oli selvää, että kenttä oli muuttunut pelaamattomaksi. USGA:n ainoa ratkaisu oli kastella griinejä ryhmien välissä.

Voittajaksi 2004 selvisi lopulta Retief Goosen (-4) viimeisen kierroksen tuloksella 71, +1. Kukaan ei rikkonut paria sunnuntaina ja yli 20 ammattilaista pelasi tuloksen 80 (+10) tai huonommin. 

Kenttä on muuttunut neljässätoista vuodessa. Historiallinen restaurointi levensi väyliä reilusti 25 jaardista 65 jaardiin. Tämä oli kuitenkin USGA:lle liikaa kun kenttäennätykset rikottiin rennoilla harjoituskierroksilla 2013 (Adam Scott, 63), (Kevin Stadler, 62). Väyliä kavennettiin paksulla heinikolla ja ne ovat nyt keskiarvolta 40 jaardia leveät. Kenttää on myös pidennetty 500 jardilla sitten 2004. 

11 väylä

11 väylä

Getty Images

Adam Scottin mukaan väylät ovat melko leveät mutta rangaistus virhelyönnistä on ankara. Lähes polvenkorkuinen heinikko yltää monissa kohtaa aina väylän reunaan asti. Scottin bägiä kantaa kentällä työskentelevä caddie Lenny Bummolo, joka on toiminut australialaisen mailankantajana satunnaisilla visiiteillä Shinnecock Hillsin kentälle.

Silti kentän suurimmat haasteet odotetaan lähestymislyönneissä. Kaltevien griinien reunat on leikattu lyhyeksi ja pallot saattavat vieriä griiniltä toistakymmentä metriä jos lyönti lipsahtaa väärälle puolelle rinnettä. Tässä esimerkki väylän 18 griinistä. 

 

The 18th green @shinnecock2018 is absolutely unbelievable. I mean where do you even put a pin on this green? ?‍♂️

Henkilön Jeff Smith (@radargolfpro) jakama julkaisu Kesä 11, 2018 kello 10.53 PDT

Haasteista huolimatta pelaajat ovat luonnehtineet testiä reiluksi. Hyvät lyönnit palkitaan ja huonoista rangaistaan. Graeme McDowell kertoo ettei kenttä suosi vain pitkälyöntisiä pelaajia, kontrolli ja tarkkuus on arvossa.

Saa nähdä minkälainen tulostaso nähdään torstaina, pelaajat ovat ainakin innoissaan. 

 

 

Etsi luettavaa