Hyppää sisältöön

Ursula Wikströmin joukkue uusii lauantaina LET:n kisan ykköstilasta – voitto toisi uran suurimman palkintoshekin

Maria Hernandez (vas.) Julia Engström (kesk.) ja Ursula Wikström (oik.) nousivat perjantaina kolmen lyönnin takaa jakamaan kärkipaikkaa. KUVA: LET

Ursula Wikströmin ja Etelä-Afrikan Nicole Garcian joukkueet päätyivät samaan tulokseen -27 Centurion Clubilla pelattavassa Aramco Team Series -kisassa. Kapteenit nimeävät uusintaan joko itsensä, tai toisen joukkueen kahdesta muusta ammattilaisesta.

Suomalaisten menestys Aramco Team Seriesin henkilökohtaisessa kisassa on lauantaina sijalukua 17:s tuloksella -1 jakavien Ursula Wikströmin ja Krista Bakkerin varassa.

Mahdollisuudet voittoon ovat lähes teoreettiset. Englannin Hayley Davis on kahdeksan lyöntiä edellä, 4-6 lyönnin päässä suomalaisista on lisäksi kuusi muuta menestystä janoavaa pelaajaa.

Joukkuekisa ratkeaa yhden pelaajan uusinnassa

Kahden päivän mittainen joukkuekisa oli erittäin tasainen. Viisi ryhmää oli kahden lyönnin sisällä.

Ursula Wikströmin kipparoima nelikko, jossa oli arvottuna mukana yksi amatööri, ehti pelata oman osuutensa perjantaina huomattavasti ennen muita kärkiryhmiä.

Nicole Garcian ryhmällä oli illalla kierroksen loppuvaiheilla enemmän kuin tuhannen taalan paikkoja kääntää kisa edukseen.

He pääsivät viimeisellä viheriöllä Wikströmin ryhmän rinnalle ja uusintaan.

Krista Bakker oli valittuna pelaajana Whitney Hillierin joukkueessa. He sijoittuivat lyönnin kärkiparille jääneinä kolmanneksi.

Bakker kuittaa kunnian lisäksi muiden joukkueensa ammattilaisten tavoin 9 580 euron korvauksen. Tämä nostaa hänen kokonaisansionsa Aramco Team Seriesin joukkuekisoisssa vuosien 2021-2022 aikana jo yli 100 000 euron.

Henkilökohtaisen kisan päätyttyä lauantaina Wikströmin ja Garcian nimeämät pelaajat lähtevät uusimaan joukkuekisan voitosta.

”Unski kertoi tekevänsä päätöksen oman joukkueensa pelaajasta vasta henkilökohtaisen kisan päätyttyä”, kertoi hänen miehensä Mika ”Wiki” Wikström perjantai-iltana.

Kapteenin rooliin on aiemmissa uusinnoissa kuulunut LET:n joukkuekisassa vastuun kantaminen uusinnassa, mutta toisen pelaajan nimeäminenkin on mahdollista.

36-vuotias Maria Hernandez pelasi loistavan amatööriuran.
Hän pääsi ammattilaiseksi siirryttyään myös LPGA:lle, ja on voittanut LET:lla Slovak Openin 2009.

”Tietysti Unski haluaa katsoa, loppuun asti, kulkeeko jonkun peli erityisen hyvin lauantaina. Maria Hernandez pelasi perjantaina huipputuloksen (66,-7). Julia Engström on mainio pelaaja, mutta lyhyiden puttien kanssa varsin epävarma”, pyöritteli Wikström omia ajatuksiaan.

Maria pelasi uskomattoman hyvin ja laittoi hengen päälle saatuaan kaikki putit sisään. Sellaista on tosi upeaa katsoa”, Ursula Wikström kehui espanjalaista, joka tuli joukkueen kolmanneksi ammattilaiseksi arvonnan kautta.

Suomalaisten lasien takaa asiaa arvoitaessa olisi hyvin luonnollista, että Ursula Wikström nostaisi kätensä pystyyn ja toteaisi hoitavansa uusinnan.

Hän on joukkueensa kokenein pelaaja LET:lla – ja sen kapteeni. Nälkää voiton ratkaisemiseen lisää se, että henkilökohtaisissa kisoissa Wikströmillä on seitsemän kakkostilaa LET:lta, vaan ei vielä voittoa.

Voittaneen joukkueen pelaajat saavat 33 350 euroa henkilöä kohden. Toiseksi sijoittuneiden osuus on 19161 euroa, mikäli valuuttakurssien pienten muutosta johdosta näitä ei lähdetä pyöristelemään uudestaan.

Ursula Wikström on vuodesta 2004 alkaen ansainnut LET:lla 870 000 euroa.

Tähän summaan Aramco Team Seriesin joukkuekisan palkintorahoja ei lasketa mukaan.

Wikströmillä on LET:lta kuusi yli 20 000 euron palkintoshekkiä ansiolistallaan.

Suurin kisoista Wikströmille tuloutettu summa on vuodelta 2009, jolloin toinen sija Ranskan avoimissa tuotti 30 450 euroa.

Tulospalvelu joukkuekisa

Tulospalvelu henkilökohtainen sarja

Etsi luettavaa