Ursula Wikström viides – Åland 100 Ladies Open By Ålandsbankenin voitto ranskalaisyllättäjälle

Ursula Wikström on mainioissa asemissa meneillään olevassa Czech Ladies Openissa. KUVA: TOMI NATRI

Ursula Wikströmin kenttäpeli toimi, mutta kylmä putteri jätti hänet neljän lyönnin päähän voittaja Anne-Charlotte Morasta. Linda Osala pelasi finaalikierroksen parhaan tuloksen nousten ensimmäistä kertaa urallaan kymmenen joukkoon LET:lla.

Ranskan 25-vuotias Anne-Charlotte Mora järjesti melkoisen yllätyksen Ålands Golfklubbilla pelatun LET:n kisan loppuvaiheilla.

Kahden tasaisen (70-70-68,-8) kierroksen jälkeen hän pusersi viimeiseen viiteen reikään neljä birdietä jättäen Ruotsin Lisa Petterssonin lyönnin päähän.

Ykköstila oli ranskalaisen uran ensimmäinen. Sen yllätyksellisyyttä kuvaa se, että kuluvalla kaudella Mora ei ollut sijoittunut kertaakaan kymmenen joukkoon, koko urallakin paras sijoitus oli kahdeksas. Maailmanlistalla Mora (524.) tulee ottamaan valtavan loikan ylöspäin.

Osallistujalistalla ja voitontavoittelijoina oli lauantaina lukuisia Ranskan 25-vuotias Anne-Charlotte Moraa nimekkäämpiä pelaajia.
Ykköstila oli hänelle itselleenkin mukava yllätys.KUVA: LET

”Pelasin vain peliäni, ja viimeisellä viheriöllä tajusin, että tämä on voittoputti. Se oli se putti, josta olen haaveillut koko ikäni”, Mora totesi Golfliiton tiedotteessa hieman epäuskoisena, että oli voittanut Ladies European Tourin osakilpailun.

Kamppailu voitosta näytti sisääntulossa muodostuvan urallaan kovassa nousussa olevien Espanjan Ana Pelaez Trivinon ja Itävallan Emma Spitzin väliseksi taistoksi. Nämä voittoihin urallaan tottuneet tähdet kuitenkin hyytyivät loppuvaiheilla yllättäviin epäonnistumisiin jääden kolmanneksi ja neljänneksi.

Trivino vankisti kuitenkinn asemiaan Race to Costa De Sol -pistelistan kärkikymmenikössä.

Spitzista oli edellisviikolla ammattilaisdebyytissään kymmenes, nyt neljäs. Amatööriaikoinaan hän on voittanut toistakymmentä kansallista titteliä useassa maassa, pelannut sekä juniorien Solheim Cupissa ja Ryder Cupissa molemmissa kahdesti ja ollut maailmanlistalla viides.

Näiden kahden nuoren lupauksen nimet kannattaa pistää mieleen.

Ursula Wikströmin menestyssarja Suomessa sai jatkoa

Ensimäisen päivän jälkeen johtanut Ursula Wikström (68-75-69,-4) jakoi viidettä sijaa. Peli kulki kentällä riittävän hyvin etenkin avauspäivänä sekä lauantaina. Puttipeliin ei kuitenkaan löytynyt virettä joka olisi mahdollistanut osallistumisen voittotaistoon.

Lauantaina Wikström jäi vain lyönnin päähän parhaasta tuloksesta, torstain avauskierroksella tarjolla olisi ollut parempaa tulosta toimivalla puttipelillä.

”Lauantain startti oli vaikea. Nousin mukaan peliin ja tein birkkuja. Lopussa ei sitten taas uponnut. Top-10 sijoituksia ei ole kuluvalla kaudella kuin yksi tämän lisäksi, joten sen voi laittaa plussaksi”, Wikström summaili kisaa.

Palkintorahaa hän kuittaa kauden parhaasta sijoituksestaan 8 375 €.

Wikströmin menestyskulku Suomessa pidetyissä LET:n kisoissa on ylitse kaikkien muiden pelaajien. Siitäkin huolimatta että voitto ei ole osunut kohdalle.

Hän on myös suurella todennäköisyydellä ainoa osallistuja, joka on ollut mukana kaikissa yhdeksässä kisassa.
Wikström oli jaetulla toisella sijalla lyönni voittajalle hävinneenä jo vuonna 2005 Talissa pidetyssä Suomen ensimmäisessä kilpailussa. Samalla kentällä MInea Blomqvist-Kakko kukisti ”Unskin” lyönnillä 2008.

2021 Matilda Castren kuittasi ykköstilan Gant Openissa, Wikström oli kolmannen kerran toisena

Viides tila Ahvenanmaalla oli kunniakasta jatkoa kakkostilojen sarjalle. 42-vuotias Kymen Golfin kasvatti on edelleen vireessä, joka voi kantaa ykköstilaan missä tahansa LET:n kisassa tulevina vuosina.

Linda Henrikssonille uran paras sijoitus

Avauskierroksen jälkeen 12 lyöntiä Wikströmiä jäljessa ollut Linda Henriksson (76-71-68,-3) nousi jaetulle kahdeksannelle tilalle. Tämä on uran ylivoimaisesti paras sijoitus. Edellinen ennätys oli sunnuntaina päättyneestä Ruotsin kisasta (19.).

Linda Osala ei lannistunut heikosta avauskierroksen tuloksestaan, vaan nousi upeasti kärkikymmenikköön. Kuva: JUHA HAKULINEN

”Tuntuu todella hyvältä. Olen pari kertaa aiemmin epäonnistunut viimeisenä päivänä hyvistä asemista. Nyt tuli onnistuminen.”

Suomalaisista kolme ensimmäistä ovat äitejä. Ursula Wikströmin poika Erni on jo teini-ikäinen. Linda Henrikssonin tavoin edellisen vuoden keväällä tytön synnyttänyt Noora Komulainen oli sijalla 20.

”Perjantaina startti kierrokselle oli katastrofaalinen, tänäänkin vaikea. Sain kierroksen aikana onnistumisiakin, viheriöille jätin kyllä liikaa lyöntejä. Kausi on ollut vaikea, joten tämä kilpailu antoi kyllä uskoa siihen, että se paras peli on vielä vain hivenen piilossa.”