Ursula Wikströmin vuoro loistaa Dubain keinovalokisassa – illan paras tulos nosti 15 sijaa kuudenneksi

Ursula Wikström oli 12 reikää pelattuaaan kierrostaan kahdeksan alle parin ja kisan johdossa

Wikström otti toisella kierroksella upean startin nousten kahdeksan lyönnin takaa hetkeksi kisan johtoon Dubai Moonlight Classicissa.

Ursula Wikström on kuluvalla kaudella osoittanut jo ennen meneillään olevaa Dubain kisaa kykenevänsä hengen päälle saatuaan olemaan edelleen kova luu Ladies European Tourilla. Todisteena tästä käyvät kaksi kakkostilaa, joista jälkimmäinen tuli heinäkuussa Gant Ladies Openissa.

Dubain keinovalaistuksessa Wikström tekaisi jo avauspäivänä keskiviikkona kuusi birdietä, mutta tuhlasi scorensa viiteen bogiin saaden tuloksekseen 71,-1.
Sijaluku oli tällöin 21:s.

Torstaina hän sai siivet selkäänsä tehtyään avausreiällä (kentän 10:s) birdien, neljännellä eaglen, kaksi lyöntiä reilun 250 metrin pituisella par-nelosella.
Kun Wikström taikoi seuraavilla kahdeksalla vielä viisi birdietä oli hän kierrostaan kahdeksan  alle 12:n jälkeen, kokonaistuloksessa -9.

41-vuotias ”Unski” oli tässä vaiheessa ohittanut kaikki 20 edellä ollutta pelaajaa, jotka yhteislähdön johdosta olivat pelanneet käytännössä saman määrän väyliä.
Juhlaa ei kestänyt loppuun asti, kaksi bogia seuraavilla pudottivat hänet hetkessä yhteistulokseen -7, (71-66) josta hän myös lähtee tavoitteleman kärkitiloja perjantain finaalikierroksella.

Kierroksensa päätyttyä sijoitus oli jaettu kuudes, joka saattaa vielä heikentyä viimeisten ryhmien pelatessa osuutensa loppuun.
Kärkipaikkaa jakavat ennen kolmatta ja ratkaisevaa kierrosta Meksikon Maria Fassi sekä Ruotsin Jessica Karlsson (-10).

Meksikon 23-vuotiasta Fassia voidaan pitää suurimpana voittajasuosikkina. Hän pelasi häikäisevän uran yliopistosarjoissa USA:ssa. Amatöörsarjoissa unohtumattomin saavutus on toinen sija Augusta National Women´s Amateurissa Jennifer Kupchon jälkeen.

Ammattilaiseksi siirtymisen jälkeen jälkeen hän löysi itsensä välittömästi pelaamassa LPGA:lla, jossa reilun kahden vuoden aikan on vain yksi viides sija. Maailmanlistalla hän on kuitenkin. jo 118:s, ainoa ykköstila ammattilaisena on minitourilta. Joten… Dubain iltakierros perjantaina on todellinen testi meksikolaisen kypsyydelle voittaa kisa muutamaa astetta LPGA:ta helpommassa seurassa.

Finesse from Jess

A par on her final hole sees Jessica Karlsson finish the day tied for the lead on -10 after a second round score of 68 (-4) #RaiseOurGame | #MoonlightClassic pic.twitter.com/VgRlvBX07x

Muut suomalaispelaajat ovat kaukana kärjestä:

Sanna Nuutinen ja Krista Bakker jakavat 56:n pelaajan kisassa sijalukua 42. ennen viimeistä kierrosta.

Hurjan matkan Floridasta sunnuntain pelinsä jälkeen tehnyt Tiia Koivisto oli avauspäivän jälkeen 55:s tuloksella 83, (+11).
Torstaina hän oli ainakin tuloksellisesti ”tolkuissaan”, ja paransi tulostaan peräti 14 lyöntiä, 83-69,+8).
Nousua tuli kuitenkin vain kahden sijan verran.