Hyppää sisältöön

Ursula upeasti kuudentena – suomalaisilla hyvä alku LET:n päätöskisassa

Ursula Wikström on aloittanut kauden 2019 hyvin

Ursula Wikström ilmoittautui heikon alun jälkeen taisteluun Kenian-kilpailun kärkisijoista. Sanna Nuutinen jakaa 13. sijaa ja Krista Bakker 21. sijaa.

Ursula Wikström on parhaana suomalaisena kuudentena avauspäivän jälkeen Keniassa pelattavassa Ladies European Tourin päätöskisassa. ”Unski” aloitti kilpailun tuloksella 71 (-1). Kärkeen hänellä on neljä lyöntiä matkaa.

Ensimmäisessä ryhmässä kierrokselle lähtenyt Wikström aloitti kierroksen harmittavasti tuplabogilla ja pelasikin etuysin kaksi yli parin tehtyään sen jälkeen yhden birdien ja bogin. Takaysillä Wikström oli iskussa, sillä kolmen birdien ja kuuden parin siivittämänä hän pelasi jälkimmäisen puolikkaan hienosti kolme alle parin.

Wiksröm ei ollut ainoa suomalaisonnistuja, sillä myös Sanna Nuutinen oli verrattain hyvällä pelipäällä. Suomen ykköspelaajaksi tällä viikolla maailmanlistalla noussut Nuutinen aloitti kisan kymmenellä perättäisellä parilla, ennen kuin korttiin tuli ensimmäinen birdie reiällä 11 (par 5). Sitä seuranneelle par 3:lle hän teki kuitenkin bogin. Kun loppukierrokselle syntyi vielä tupla ja kaksi birdieä, kirjattiin tulokseksi 72 (par).

Bakker, joka ilmoitti keskiviikkona pelaavansa uransa viimeistä kilpailua, onnistui tekemään takaysin molemmille par 3:lle birdiet oltuaan sitä ennen kierrosta kolme yli parin. Hän jakaa 21. sijaa tuloksella 73 (+1).

Suomalaisista cut-rajan paremmalla puolella ovat myös Elina Nummenpää ja Tiia Koivisto, joka jakavat tuloksella 75 (+3) sijaa 48. Sen sijaan tuloksen 77 pelanneen Noora Komulaisen pitää petrata huomenna yltääkseen jatkoon.

Vipingo Ridgen kentälle pelattava kisa päättää Ladies European Tour -kauden. Magical Kenya Ladies Openin kärjessä on Ruotsin Julia Engström, joka kiersi kentän 67 lyönnillä. Läntisen naapurimaamme pelaajien panos oli muutenkin vahva, sillä kympin joukkoon mahtuu peräti kolme muuta ruotsalaisnaista.

Kisan kakkosena on Englannin Liz Young ja kolmantena muun muassa Saksan Esther Henseleit, jolla on ollut häikäisevät hyvä tulokaskausi. Päätöskisan voittamalla 20-vuotiaalla hampurilaisella on mahdollisuus nousta ranking-ykköseksi.

Henseleit lähti päätöskisaan rankingin kakkospaikalta, vaikka ei ole voittanut yhtään osakilpailua. Sen sijaan kakkossijoja hänelle on kertynyt peräti neljä. Tätä ennen ainoastaan Laura Davies ja Carlota Ciganda ovat pystyneet voittamaan LET:n rankingin tulokaskautenaan, joten Estherillä on mahdollisuus kirjoittaa kiertueen historiankirjoihin uusi täsmennys.

Rankingin kärkinainen Marianne Skarpnord ei onnistunut avauskierroksella. Hän pelasi tuloksen 75. Henseleit on ainoa pelaaja, joka voi viedä norjalaiselta voiton.

Tulospalvelu

Uutista korjattu: Nuutinen pelasi tuloksen 72 eikä 73, kuten kiertueen tulospalvelu aiemmin väitti.

Etsi luettavaa