Hyppää sisältöön

Urheilusanomat selvitti: Peltoniemi tienaa enemmän kuin Kojonkoski

Petri Peltoniemi kuuluu urheilujohtajien palkkaeliittiin yli 100 000 euron tuloillaan.

Urheilusanomat selvitti urheilujohtajien palkkoja. Golfliiton toiminnanjohtaja Petri Peltoniemellä ja huippu-urheilupäällikkö Janne Marvailalla on huipputienestit.

Urheilujohtajana työskentely lyö leiville, selviää tänään ilmestyneessä Urheilusanomissa. Lehti teki laajan selvityksen urheilujohtajien palkoista. Suomen Golfliitosta palkkavertailuun olivat päässeet toiminnanjohtaja Petri Peltoniemi ja huippu-urheilupäällikkö Janne Marvaila.

Peltoniemi tienasi Urheilusanomien selvityksen mukaan 108 000 euroa. Marvaila puolestaan ansaitsi 84 000 euroa. Golfliiton rattaat pyörivät hieman yli viiden miljoonan euron vuosibudjetilla, mutta muutama viimevuonna se on tehnyt tappiota.

Peltoniemen palkkatulot olivat suuremmat kuin esimerkkisi Mika Kojonkoskella, joka on olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja. Urheilulehden selvityksen mukaan lajiliittojen nokkamiehistä ainoastaan jääkiekkoliiton Matti Nurmisella (146 000 euroa), jalkapalloliiton Marco Casagrandella (114 000 euroa) ja ratsastajainliiton pääsihteeri Fred Sundwallilla (154 611 euroa) oli Peltoniemeä kovempi palkka.

Kategoriassa muut yksilölajit (pois lukien hiihtolajit) Peltoniemi ja Marvaila tulivat kakkoseksi ja kolmoseksi heti Sundwallin jälkeen. Muista yksilölajeista neljänneksi korkein palkka oli tennisliiton toiminnanjohtajalla Teemu Perholla (68 000 euroa).

Peltoniemi ja Marvaila eivät ole Golfliiton palkkakuninkaita, sillä tiettävästi ruotsalaisen päävalmentajan Staffan Johanssonin tulot ovat toiminnanjohtajaakin suuremmat. Hän ei kuitenkaan näkynyt Urheilusanomien selvityksessä ilmeisesti siitä syystä, että hän asuu ja maksaa veronsa Ruotsiin.

 

Etsi luettavaa