Hyppää sisältöön

Urbaania golfia keskellä pääkaupungia: yhdeksän ”reikää” Helsingin paraatipaikoilla Hernesaaresta Kaivopuistoon

Urban Golfia Helsingin keskustassa.

Helsingin-golfpäivääni kuuluivat lämmittely ja golftreenit Hernesaaren Street Workout -treenipaikalla fitnessvalmentajan johdolla, 9 reikää golfia Helsingin ytimessä ja sen jälkeen pelit Laajasalossa sekä Talissa.

Tämän blogin ideana oli pelata kaupunki- tai oikeastaan puistogolfia Helsingin ytimessä ja samalla katsoa, mitkä olisivat hienoimmat paikat golfrei’ille Kaivopuiston läheisyydessä.

Tätä varten tarvitsin avustajan ottamaan koppeja, koska tarkoitus ei ollut pelata palloa reikään asti. Kopin jälkeen mentiin aina seuraavalle. Halusin mukaan fitnessvalmentajan, joka tuntee alueen hyvin. Tarkoitus oli aloittaa päivä hyvällä lämmittelyllä Hernesaaren Street Workout -paikalla ja lopuksi vetää kevyet treenit päälle.

Tämän jälkeen menin vielä pelaamaan Laajasalon kuusireikäiselle par 3 -kentälle ja illalla speedgolfia Helsingin Golfklubille.

Sopiva kaveri löytyikin – Personal Trainer Coach Rantanen:

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Olipas hienoa päästä vetämään golftreenejä @golfmikko kanssa! ——— Minkälaista voisi olla Helsinki Urban Golf? Blogiteksti luettavissa ja video katsottavissa @gogolffi sivuilla. ——— Video sisältää lämmittelyrutiinin, meidän pelit Helsingin ytimessä sekä koko kehon ulkotreenin kierroksen päätteeksi ☀️ ——— #golffi #golffitness

Henkilön ? ILMAISET TREENIOHJELMAT (@coachrantanen) jakama julkaisu Kesä 6, 2020 kello 6.08 PDT

Homma toimi siten, että lähdimme heti auringon nousun jälkeen liikkeelle Löylyn nurkilta ja edettiin siitä rantaa pitkin Kaivopuiston suuntaan. Etsimme sopivat lyöntipaikat, mittasin laserilla etäisyydet ’koutsiin’ ja sen jälkeen ammuttiin patruunaa taivaalle. Koutsi otti koppeja baseball-räpylällä.

Videolta löytyy kattavasti päivän tunnelmat, Coach Rantasen lämmittelyohjelma golfareille sekä kesän treenivinkit, 9 reiän Urban Golf -kierros ja lopuksi fiilikset oikeilta golfkentiltä Laajasalo Golfista ja Helsingin Golfklubilta:

Helsinki Urban Golf

Reikä 1: Löyly, 45m, par 3

Löyly Helsingin ja Hernesaaren Street Workout -paikan vierestä Pyhän Birgitan Puiston suuntaan.

Reikä 2: Birgitan Puisto, 75m, par 3

Pyhän Birgitan Puiston halki Eiran rannan suuntaan.

Reikä 3: Eiran Ranta, 60m, par 3

Eiran rannan vierestä keskelle uimarantaa.

Reikä 4: Meripuisto, 220m, par 5

Cafe Caruselin kohdalta Kompassitorin suuntaan kevyellä golfpallolla (pehmopallo).

Reikä 5: Mattolaituri, 50m, par 3

Ravintola Mattolaiturin vierestä Cafe Ursulan suuntaan.

Reikä 6: Ursula, 80m, par 3

Cafe Ursulan lähellä olevalta kalliolta ’Harakan’ laiturin päähän.

Reikä 7: Kaivopuiston Tähtitorni, 150m, par 4

Tähtitornin kupeesta alamäkeen Kaivohuoneen suuntaan (pehmopallo).

Reikä 8: Kaivohuone, 130m, par 4

Kaivohuoneen edestä rannan suuntaan (pehmopallo).

Reikä 9: Carusel, 30m, par 3

Cafe Caruselin vieressä lyhyt viimeinen reikä.

Kyllähän nämä olisivat upeita paikkoja pelata golfia!

Urban Golfin jälkeen vedimme koutsin kanssa muutamat selälle vedot, vatsat, istumadipit ja bulgarialaiset kyykyt. Kiitos Coach Rantanen!

Laajasalon Golf ja Helsingin Golfklubi

Vierailin ja pelasin ensimmäistä kertaa Laajasalon Golfissa, vaikka Laajasalossa on muissa merkeissä useinkin tullut käytyä. Se osoittautui todella viihtyisäksi ja kodikkaaksi pikkukentäksi, joka on avoin kaikille ja oikein hyvässä kunnossa. Kuusi reikää 60 – 135 metriä pitkiä par kolmosia pienille griineille tekevät siitä mielenkiintoisen kentän kaveripeleille, loistavan paikan wedge- ja lähipeliharjoittelulle ja golfin aloittamiseen. Suosittelen käyntiä kokeneemmallekin golfarille!

Laajasalo Golf

Laajasalo Golf

Ikoninen Helsingin Golfklubin kenttä oli hienoa pelata yhden välivuoden jälkeen. Yleensä vierailen Talissa ainakin muutaman kerran vuodessa, mutta viime vuosi oli poikkeus enkä ollut vielä nähnyt uusittuja ykkös- ja nelosreikien griinejä. Ne olivat hyvin suunniteltu, rakennettu ja ehdottomasti parempia kuin edelliset. En myöskään muista milloinkaan nähneeni Talin kenttää yhtä hyvässä kunnossa vuoden aikaan nähden kuin missä se nyt on.

Helsingin Golfklubi

Helsingin Golfklubi

Tarkemmat ajankohtaiset tiedot ja koronavirusrajoitukset kannattaa katsoa kenttien nettisivuilta.

50 Day Golf Challenge

Miten peli kulki?

Laajasalossa kiersin kentän kahteen kertaan ja 12 reikään mahtui, nippu pareja, kaksi bogia ja kolme birkkua. Talissa pelasin kevyttä ja hieman väsynyttä speedgolfia auringonlaskuun tulokseen 74 (+3).

Tulokset ja tilastot

Seuraan jokaisen kierroksen ja kentän osalta myös keskeisiä fitness-tilastoja, joiden avulla selvitän paljonko tässä projektissa kaikkien Uudenmaan alueen kenttien pelaamiseen kuluu aikaa, kertyy matkaa, palaa kaloreita ja tulee lyöntejä.

Seuraava blogi taas muutaman päivän päästä!

Voit seurata pelejäni ja Uudenmaan alueen golfvalloitusta tulosten osalta Golf GameBook -sovelluksessa (Mikko Rantanen, HCP +0.8).

Alla olevat kaverit löytyvät Instagramista @coachrantanen ja @golfmikko

Mikko Rantanen on entinen golfammattilainen ja nykyinen speedgolfin maailmanmestari. Tässä juttusarjassa golfalan monitoimimies aikoo kiertää kaikki Uudenmaan alueen kentät 50 päivän aikana.

Etsi luettavaa