Hyppää sisältöön

Upeiden elämyksien Afrikka

Legends-kentän suunnittelusta ovat vastanneet lajin huippunimet.

Etelä-Afrikka kuuluu golfseikkailijan suosikkikohteisiin. Limpopon provinssissa yhdistyvät huippukentät ja luontomatkailu.

Limpopon provinssi sijaitsee Etelä-Afrikan pohjoisosassa. Alueen kenttiä ovat Legends Golf Resort, Zebula Golf Resort ja Elements Golf Reserve.  Suomesta golfmatkoja Limpopoon järjestää Golden Sun Golf.  Kyseessä on todellinen kerran elämässä -kokemus, sillä kenttien lisäksi matkailija pääsee tutustumaan Afrikan villiin luontoon.  Hintaan sisältyy kaksi safaria, joissa ”tutustutaan” tuttuihin villieläimiin, kuten norsuihin ja kissapetoihin.

Etelä-Afrikassa pääsee myös norsun selkään.

Etelä-Afrikassa pääsee myös norsun selkään.

Matkalla asutaan kahdessa eri kohteessa: Zebula ja Legends Golf Resortissa. Niistä jälkimmäinen tarjoaa mieleenpainuvia golfelämyksiä.

Resortin Legends-kentän jokaisen väylän on suunnitellut eri henkilö kilpagolfin huipulta. Kymmenreikäiselle Tribute-kentälle on kopioitu kavalkadi upeita reikiä eri puolilta maailmaa, kuten Augusta Nationalin 16. reikä, TPC Sawgrassin 17. reikä saariviheriöineen ja Royal Troonin The Postage Stamp -reikä.

Näin Etelä-Afrikassa: helikopterilla tiiauspaikalle.

Näin Etelä-Afrikassa: helikopterilla tiiauspaikalle.

Sokerina pohjalla on 400 metriä pitkä par-kolmonen eli The Extreme 19th Hole, jonka tiiauspaikka sijaitsee vuoren laella lähes puoli kilometriä viheriötä korkeammalla. Pallo lentää ilmassa noin 20 sekuntia, kunnes se laskeutuu Afrikan muotoiselle viheriölle – ainakin toivottavasti. Hole-in-onea ei ole vielä yksikään golffari saavuttanut,  ensimmäisestä on luvattu miljoonan dollarin palkinto.

“Meidän suurin toiveemme on, että yksi asiakkaistamme tuo tuliaisena kotiin miljoonan palkinnon”, Mia Uusitalo Golden Sun Golfista toivoo.

Vuorelle ei tarvitse kiivetä omin voimin, sillä sinne on helikopterikuljetus, ja matka tiille on jo elämys itsessään. Lentomatkalla ehtii ihailla hetken Afrikan uskomatonta luontoa yläilmoista käsin.

Zebulan kentän seitsemäs reikä ja klubitalo.

Zebulan kentän seitsemäs reikä ja klubitalo.

Legends Golf Resortin lisäksi Golden Sunin Golfin Etelä-Afrikan matkalla golfaria hemmotellaan kahdella muulla modernilla huippukentällä.

Vaikka sekä Zebula Golfin että Elements Golfin on suunnitellut Peter Matkowich, tarjolla on varsin erilaiset pelikokemukset. Siinä missä Zebula kulkee tasaisella ja avoimella alueella, löytyy Elements-kentältä enemmän korkeuseroja ja väyliä reunustavat metsäalueet.

Golden Sun Golfilla on kolme pelimatkaa Limpompon 2017 vuoden alussa. Jokaisella matkalla on vielä muutama paikka jäljellä.

 

Etsi luettavaa