Hyppää sisältöön

Upeasti pelannut Sami Välimäki johtaa Thailand Classiciä: ”Kun lyön palloa hyvin, kaikki tuntuu helpolta”

Sami Välimäki pelasi avauskierroksen kahdeksan alle parin. Hän johtaa kilpailua. KUVA: GETTY IMAGES

Sami Välimäki pelasi virheettömästi ja jakaa johtopaikkaa Thailand Classic -kisassa. Myös Kalle Samooja pelasi kelpo tuloksen. Mikko Korhosella puolestaan oli todella harvinainen kierros huipputasolla.

Kahdeksan birdieä ja kymmenen paria oli Sami Välimäen saldo tänään käynnistyneessä DP World Tourin Thailand Classic -kisassa.

Tulos kahdeksan alle parin riittää jaettuun johtopaikkaan Amata Springs Country Clubilla pelattavassa kilpailussa. Tulokseen 64 (-8) ylsi tänään myös Tanskan Martin Simonsen.

Välimäki sai kierrokselleen lentävän lähdön, sillä hän aloitti kolmella birdiellä. Kun takaysille tuli vielä kaksi birdieä lisää, pelasi hän ensimmäiset yhdeksän reikää viisi alle parin.

”Todella hyvä kierros, joka alkoi hyvin ja sain pidettyä tason yllä loppuun asti”, Välimäki sanoi kierroksen jälkeisessä haastattelussa.

Takaysillä Välimäki onnistui tekemään kolme birdieä lisää. Ne syntyivät rei’ille 11,12 ja 15. Välimäki löi palloa erinomaisesti ja putteri oli tuttuun tapaan kuumana.

”Kun alan lyödä palloa tosi hyvin, kaikki tuntuu todella helpolta. Puttaan hyvin oikeastaan koko ajan ja kun saan tilaisuuksia, yritän käyttää ne hyödyksi”, Välimäki avasi mielentilaansa.

Lyönnin johto

Välimäki ei todellakaan pelkää pelata alhaisia kierrostuloksia, sillä hänellä oli ennen tätä viikkoa pelatusta kahdeksasta kisasta kaksi 62 lyönnin kierrosta sekä kaksi 65 lyönnin kierrosta. Tämänpäiväinen 64 lyönnin tulos on toistaiseksi kauden kolmanneksi paras.

”Vaihdoin valmentajaa kesken viime kauden ja sen jälkeen olen pelannut koko ajan paremmin. Minulla oli hieman vaivoja kroppani kanssa viime kaudella, mutta nyt olen pysynyt terveenä”, hän perusteli kierroksen jälkeen huippuvirettä Viaplayn haastattelussa.

Aiemmin Välimäkeä valmensi Timo Karvinen. Nykyinen valmentaja on Liam James.

Välimäellä ja Simonsenilla on lyönnin kaula saksalaiskaksikkoon Alexander Knappe ja Yannik Paul. Viidettä sijaa jakaa tuloksella 66 (-6) neljä pelaajaa, muun muassa Rafa Cabrera Bello ja Thriston Lawrence.

Mainos

Hyvä Suomi – hopeahumussa huippualennus GoGolf Play -pelioikeuksiin

Alennuskoodilla HIIHTONIILO saat 50 € alennuksen kaikista GoGolf Play -pelioikeuksista. Tarjous ei koske Golf kuuluu kaikille -pelioikeutta. Tarjous on voimassa 6.3. saakka.

Samooja hyvissä asemissa

Suomalaisista onnistujen joukkoon voidaan lukea myös Kalle Samoojan, joka jakaa 33:tta sijaa tuloksella 69 (-3). Turkulaisammattilainen oli lähellä pelata Välimäen tapaan bogittoman kierroksen, mutta taika murtui vaikealla päätösreiällä, jolle Samooja teki bogin.

”Peli ei ollut yhtä stediä, miltä tuloskortti näyttää. Tänään oli melko isoja ongelmia lähestymisten kanssa. Ei oikein löytynyt tuuli, saati mittoja kohdilleen”, Samooja ruoti tiedotteessa.

Sen sijaan avaukset miellyttivät Samoojaa. Ne antoivat mahdollisuuksia tuloksentekoon, mutta paikkoja tuli harvakseltaan.

”Noista avauksista olisi pitänyt pystyä paljon parempaan ja luoda reilusti enemmän paikkoja. Ne harvat paikat sain käytettyä, jotka tulivat”, hän tuumasi

”Pieni rangesessio ja huomenna uusi yritys.”

Korhosen birdie-saldo: puhdas nolla

Mikko Korhonen pelasi birdiettömän kierroksen torstaina. KUVA: GETTY IMAGES

Tapio Pulkkanen ja Mikko Korhonen saavat pistää huomenna parastaan yltääkseen jatkoon.

Pulkkanen aloittikin kirin jo avauskierroksen lopussa pelattuaan neljä viimeistä reikää kolme alle parin. Siitä huolimatta hänen tuloksensa oli 73 (+1).

Korhosella oli puolestaan erikoinen kierros, sillä hän ei tehnyt sen aikana yhtään birdieä. Kuudentoista parin ja kahden bogin tehnyt konkari lähtee huomiseen päivään peräti neljä lyöntiä cut-rajaa perässä.

TULOSPALVELUT

DP World TOUR

Qatar Masters
Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Sami Välimäki

LPGA

Maybank Championship
Matilda Castren

LADIES EUROPEAN TOUR

Aramco Team Series, Riyadh
Noora Komulainen, Tiia Koivisto ja Ursula Wikström

AMATÖÖRIGOLF

Naisten joukkue-MM-kilpailut (Espirito Santo Trophy)
Katri Bakker, Henni Mustonen ja Emilia Väistö

LETAS

Santander Golf Tour, Zarazoga
Emily Penttilä, Tiia Teiniketo ja Emilia Tukiainen

AMATÖÖRIGOLF

European Men’s Club Trophy
Espoo Ringside Golf (Tommy Gulin, Joonas Hinkkanen ja Jussi Sahravuo)

AMATÖÖRIGOLF

Spanish International Ladies’ Stroke Play Championship
Anna Backman, Ada Huhtala, Oona Kuronen, Sandra Palin ja Adeliina Virtanen





Etsi luettavaa