Hyppää sisältöön

Upea eagle Samoojan päivän kohokohta: ”Hihnastomiehen päivä”

Tässä lähteen Kalle Samoojan uran ensimmäinen lyönti European Tourin finaalikisassa.

Kalle Samooja pelasi European Tourin finaalisarjan avauskierroksen yhden alla parin. Kisan kärjessä on tässä vaiheessa Tom Lewis.

Kalle Samooja aloitti European Tourin finaalisarjan avauskilpailun Turkissa tuloksella 71 (-1).  Samoojan kierros oli tasapaksu, sillä hän teki kierroksella peräti 16 paria.

”Oli aika hihnastomiehen päivä. Siirreltiin palloa kohti koteloa, mutta mitään erikoista ei tapahtunut”, Samooja summasi tiedotteessa.

Tasaisesti pareja nakutellut Samooja poikkesi linjasta nelosreiällä, joka oli kymppireiältä startanneen miehen 13. reikä. Hän iski siinä hienon eaglen.

”Hyvä avaus ja hybridi neljään metriin. Harvinaista tänään, että putti kolahti”, Samooja sanoi.

Vielä 17 reiän jälkeen Samooja oli kierrosta kaksi alle parin, mutta päätösreiälle tuli päivän ainoa bogin. Vaikka birdiet jäivät tulematta, turkulainen jatkaa huomenna samalla taktiikalla.

”Jatketaan tästä yhtä maltillista peliä kuin mitä tänään oli”, hän sanoi.

Samooja on kisan ainoa suomalainen, sillä Mikko Korhonen joutui jättämään kilpailun väliin rannevamman takia.

Kilpailun kärjessä on Englannin Tom Lewis tuloksella 65 (-7). Kaikki kilpailijat eivät ole ehtineet kuitenkaan pelata kierrosta loppuun. Samoojan on tällä hetkellä 39:ntenä.

Kilpailu pelataan The Montgomerie Maxx Royal -kentällä. Ensimmäistä kautta European Tourilla pelaavalla Samoojalle se on luonnollisesti uran ensimmäinen finaalikisa pääkiertueella.

Tulospalvelu

European Tour on katsottavissa suorana Viasatilta ja Viaplayltä

Etsi luettavaa