Hyppää sisältöön

United Golf Groupin konkurssi – mitä käy Vantaan Golfpuiston ja Hiekkaharjun jäsenille, jos kenttien toiminta loppuu

Golfliiton toiminnanjohtaja Juha Korhonen sanoo

Vantaan Golfpuistolla ja Hiekkaharju Golfilla on yhteensä lähes 3 500 jäsentä. Jos United Golf Groupin konkurssi etenee sen tytäryhtiöihin, miten käy niillä toimiville golfseuroille? Kysyimme asiaa Golfliiton toiminnanjohtajalta Juha Korhoselta.

SUOMEN GOLFLIITON Juha Korhonen sanoo, että konkurssi ei vaikuta golfseurojen toimintaan. Näin ollen Vantaan Golfpuisto ry:n ja Hiekkaharju Golf ry:n jäsenet voivat nukkua yönsä rauhassa.

”Seurat säilyvät normaalisti Suomen Golfliiton jäseninä, jos eivät itse eroa tai heitä ei sääntöjen mukaan eroteta. Erottamiseen ei ole tällaisessa tapauksessa syytä eikä perustetta”, Korhonen sanoo.

Aiemmin liiton jäsenyysedellytyksenä on ollut oma kenttä, mutta yhdistyksen sääntöjä on muutettu, eikä sitä enää vaadita.

”Tällä hetkellä golfseura voi toimia ilman omaa kenttää, asia katsotaan kuitenkin aina tapauskohtaisesti. Parhaillaan liiton kenttätoimikunta päivittää jäsenyysedellytyksiä ajan tasalle.”

 

KORHONEN PITÄÄ harmillisena sitä, mikäli golfalan toimija ajautuu vaikeuksiin. Hän pitää sitä kuitenkin normaalina asiana markkinataloudessa.

”Yritysmuotoisia golftoimijoita koskee myös vapaan markkinatalouden lait ja siten toimijoita tulee ja menee. Epäterveet karsiutuvat ja uusia syntyy. Näin vapaa markkinatalous toimii ja pitää ekosysteemin elinkelpoisena ja terveenä”, Korhonen sanoo.

”Toki Suomen Golfliitto toimii resurssiensa ja mahdollisuuksiensa rajoissa siten, että se parhaalla mahdollisella tavalla auttaa kaikkia golfekosysteemin toimijoita onnistumaan omassa työssään.”

 

UNITED GOLF GROUPIN omistama Vantaan Golfpuisto on ollut viime aikoina uutisissa rikosepäilyjen takia. Poliisi tutkii, onko golfkenttää käytetty laittomana maankaatopaikkana. Vantaan kaupungin jättämän tutkintapyynnön mukaan läjitystoiminnasta olisi saatu miljoonien eurojen taloudellinen hyöty.

Korhosen mukaan on hyvä asia, että asiat selvitetään nyt perinpohjin ja että niistä uutisoidaan, mikäli epäilyksiä on herännyt ja tutkintakynnys on ylittynyt.

”On aivan normaalia ja hyödyllistä, että tällaiset asiat nousevat otsikoihin. Toivottavasti tällaisilla asioilla ei ole kuitenkaan negatiivista vaikutusta golfin imagoon Suomessa”, hän sanoo.

”Yrityksiä menee kaikilla toimialaoilla konkurssiin ja kaikilla toimialoilla syntyy epäilyksiä väärinkäytöksistä. On vain hyvä, että asiat tulevat ilmi ja asiat tutkitaan perinpohjaisesti ja niistä tiedotetaan. Tämähän rakentaa luottamusta systeemin toimintaan, toimii ennaltaehkäisevästi ja pitää ekosysteemin lopulta terveenä.”

Etsi luettavaa