Hyppää sisältöön

Tyrrell Hattonin putteri kuumana Quail Hollow Clubilla – Rory McIlroy surullisen hahmon ritarina suosikkikilpailussaan

Tyrrell Hattonin toistaiseksi ainoa voitto PGA Tourilta on vuoden 2018 Arnold Palmer Invitational. Kuva: Getty Images

Tyrrell Hatton pelasi neljä viimeistä reikää neljä alle parin, teki kierroksen parhaan tuloksen (-6) nousten jakamaan Wells Fargo Championshipin kärkipaikkaa (-8) Nate Lashleyn ja Wyndham Clarkin kanssa. Rory McIlroy (68-73,-1) sähelsi itsensä cut-rajalle. Viimeisillä väylillä hyvä onni auttoi kuntoaan etsivää irlantilaista varmistamaan paikan viikonlopun peleihin.

Pohjois-Carolinassa, Charlotten kaupungin kyljessä pelataan majoreitakin isännöineellä huippukentällä 20 miljoonan dollarin kokonaispotista yhtä kevään odotetuimmista kisoista.

Ykkössuosikki, kolminkertainen voittaja Rory McIlroy pelasi avauskierroksen lupauksia herättävästi kolme alle parin.

Toisena päivänä konseptit sekosivat jo ulosmenossa, kolmen perättäisen bogin jälkeen viiimeiset yhdeksän reikää hän pelasi vailla itseluottamusta lähinnä cut-rajan oikealla puolella pysymisen puolesta.

Kolmella viimeisellä McIlroyn pallo jäi kahdesti niukasti vesiesteen ulkopuolelle.

18:n viheriön reilun metrin mittainen par-putti oli ”must make” viikonlopun pelien osalta. Tämän rastin McIlroy selvitti, mutta hapuilu toisena päivänä oli jatkumoa sille heikolle tekemiselle, jossa yllättävimpiä ovat tuoreet karsiutumiset Players Championshipissa ja The Mastersissa.

Mitenkään yllättävää ei olisi sekään, että paineiden helllittyä McIlroy kykenisi viiikonloppuna pelaamaan yhden tai kaksi huippukierrosta. Kärkeen on matkaa seitsemän lyöntiä ja edellä 54 kilpakumppania, joten voittomahdollisuudet ovat seitinohuet.

Tyrrell Hattonin kuntopuntari kulkee oikeaan suuntaan

Quail Hollow Clubilla ei ole juhlittu huipputuloksilla. Perjantain parhaaksi jäi tulos 65,-6, johon Tyrrell Hatton ylsi neljän viimeisen reiän puttishowllaan. Hän upotti kolmasti yli kahdeksan metrin matkalta nousten 19 sijaa kisan kärkeen.

”Nämä eivät olleet sellaisia putteja, joita upotetaan säännöllisesti, joten olen erittäin tyytyväinen”, Hatton kertoi mediatilaisuudessa.

31-vuotias englantilainen on pelannut viimeiset kuukaudet vahvasti. Edelllinen kausi päättyi DP World Tourin finaalissa toiseen sijaan, PGA Tourilla on kuluvalta kaudelta neljä sijoitusta kymmenen joukkoon järjestyksessä seitsemäs, kuudes, neljäs ja toinen.

Viimeisin ja arvokkain, kakkostila Scottie Schefflerin voittamassa Players Championshipissa, tuli Hattonin rutistettua tauluun viikonlopun parhaan yhteistuloksen.

Näyttöhalut valtameren takana ovat varmasti suuret senkin johdosta, että viiimeiset 16 major-kisaa ovat tuottaneet vain yhden sijoituksen kymmenen joukkoon, senkin Euroopan puolella, The Openissa.

Hattonin, Wyndham Clarkin ja Nate Lashleyn (-8) kintereillä on 1-4 lyönnin päässä 25 haastajaa, näiden joukossa Xander Schauffele, Justin Thomas, Max Homa ja Adam Scott.

Discovery+ ja Eurosport 2 näyttävät kisan kanavillaan suorina lähetyksinä.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa