Hyppää sisältöön

Tyrrell Hatton otti uransa ensimmäisen PGA Tour -voiton

Tyrrell Hatton nappasi uransa ensimmäisen voiton PGA Tourilla.

Tyrrell Hatton onnistui pitämään tunteensa kurissa ja viemään voiton huippuvaikealla Bay Hill Golf & Lodge -kentällä.

Viime viikolla tv-kommenttaarina nykyään toimiva Paul Azinger vähätteli European Tourin tasoa ja eurooppalaisten pelaajien onnistumista PGA Tourilla. Sunnuntaina Englannin Tyrrell Hatton vastasi huutoon ja otti voiton Arnold Palmer Invitational -kisassa.

Englantilaisen tulos erittäin vaikealla Bay Hill Club & Lodge -kentällä oli neljä alle parin. Toiseksi sijoittunut Australian Marc Leishman taipui hänelle vain lyönnin.

”PGA Tourin kaikista kentistä tämä on sellainen, joissa valitsisit kahden lyönnin johdon ennen kolmea viimeistä reikää”, Leishman sanoi.

Ja juuri kahden lyönnin etumatkalta Leishmaniin nähden Hatton pääsi reiälle numero 16. Aussi teki reiälle birdien, jolloin Hattonin johto kaventui lyöntiin.

Hatton onnistui kuitenkin pysymään poissa vesiesteistä kahdella viimeisellä tehden parit sekä 17. että 18. reiälle aivan kuten Leishmankin, joten 28-vuotias Hatton pääsi juhlimaan uransa ensimmäistä voittoa PGA Tourilla.

European Tourilla voittoja hänellä on entuudestaan neljä.

Pelaaminen Bay Hillin kentällä ei ole yhtä juhlaa tällä viikolla eikä varsinkaan sunnuntaina, jolloin birdiet olivat tiukassa. Päätöskierroksella ainoastaan yksi pelaaja onnistui alittamaan 70 lyönnin rajan (Englannin Matthew Fitzpatrick).  Sunnuntaina mediaanitulos oli 75 lyöntiä eli kolme yli parin.

Hatton pelasi päätöskierroksen kaksi yli parin. Pelattuaan etusyin kahden bogeyn ja kahden birdien siivittämänä pariin hän teki 11. reiälle tuplan. Hatton tunnetaan melkoisena kuumakallena kentällä, mutta tällä kertaa hän onnistui pitämään tunteet kurissa, ainakin suurimmalta osin.

”Kentällä oli vaikeita hetkiä ja luonnollisesti turhauduin ajoittan, mutta en ollut lähelläkällään sellaisia räjähdyksiä, joihen tiedän pystyväni. Tämä oli niitä päivä, jolloin pitää malttaa mielensä, eikä kärsivällisyys ole hyveitäni”, hän sanoi kierroksen jälkeen.

”Sanoin aiemmin, että vaikeinta minulle on hallita itseäni, mutta tämän viikon aikana tunsin onnistuneeni siinä.”

Kolmanneksi kisassa sijoittui Etelä-Korean Sungjae Im (-2) ja neljänneksi parhaana yhdysvaltalaisena Bryson DeChambeau (-1). Hän oli maanmiehensä Talor Goochin lisäksi ainoa pelaaja, joka onnistui pelaamaan lauantain ja sunnuntain yhteistuloksen alle parin.

Rory McIlroy käväisi alkukierroksella kärjessä, mutta putosi kahden tuplan takia yhteistulokseen par ja jaetulle viidennelle sijalle.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa