Hyppää sisältöön

TV-kommentaattori Peter Kostis ampuu tykillä Patrick Reedia: ”Olen nähnyt hänen rikkovan sääntöjä neljä kertaa”

Tiger Woods (oik.) oli Patrick Reedin nelinpelipari Ryder Cupissa. Presidents Cupisaa kapteeni puolusti myrskyn silmään joutunutta Reedia varsin diplomaattiseen tapaan.

Peter Kostis iski täyslaidallisen kokemuksiaan pöytään podcastissa, jossa hän luetteli Patrick Reedin sääntörikkomuksia PGA Tourin kisoista.

Patrick Reed aiheutti todella ison kohun joulukuun alussa Tiger Woodsin isännnöimässä Hero World Challengessa.  Reedin pallon ollessa wastelandissa, videokuvien perusteella hänen katsottiin parantaneen pallon makuuta harjoitusssvingejä tekemällä. Reedille lätkäistiin rangaistus tuomariston toimesta. Reed otti penaltit vastaan todeen, ettei hän havainnut virhettään.

Reed sai tapahtuneesta paljon sapiskaa median lisäksi yleisöltä, jopa muilta pelaajilta ja golfalan vaikuttajilta.

”Cheeter” iskostui Reedin lempinimeksi. Melkoinen pudotus miehelle, jota Ryder Cup -menestystensä vuoksi on yleisesti tunnettu nimellä Captain America.

TV-kommentaattorina 1990-luvun alkupuolelta toiminut, CBS:n syksyllä toimestaan syrjäytetty valmentaja Peter Kostis otti alkuviikosta suositusssa ”No Laying Up” podcastissa kantaa  Reedin tapaan soveltaa sääntöjä.

Peter Kostis ehti työskennellä TV-kommentaattorina 27 vuoden ajan ennen eläköitymistään

Peter Kostis ehti työskennellä TV-kommentaattorina 27 vuoden ajan ennen eläköitymistään

GETTY IMAGES

”Olen nähnyt erittäin läheltä ja henkilökohtaisesti Reedin parantavan pallonsa paikkaa neljästi.”

Kostisin pääasiallinen rooli TV-kommentaattorina oli nimenomaan kiertää kärkiryhmien perässä kentällä ja kuvailla heidän edessään olevia lyöntejä.

Kostis nosti esiin vuoden 2016 Fedex Cupin finaalikisoihin kuuluvan The Barclaysin, jonka Reed voitti.

Reedin pallo oli karheikossa, makuu oli varsin huono.

”Hän asetteli neljää tai viittä eri mailaa pallon taakse tunnustellakseen erilaisia lyöntimahdollisuuksia. Kun tämä näytelmä oli hänen osaltaan valmis, Reed päätyi puu-kolmoseen, jolla hän löi upean lyönnin. Minun käsitykseni mukaan pallon alkuperäisestä makuusta hän olisi joutunut lyömään sandwedgellä siirtolyönnin eteenpäin”, Kostis kuvailee tilannetta.

Jälkiviisasteluksi 72-vuotiaan Kostisin kertomusta ei voi asettaa, sillä oheisella videolla hän valottaa näkemäänsä katselijoille sekä selostajakolleegalleen Gary McCordille lausahduksella: 

”Pallon alkuperäinen makuu ei olisi mahdollistanut tuota lyöntiä.”

Potkujen taustalla PGA Tourin yhteistyökumppanin väheksyminen? 

Peters Kostisin sopimus CBS-yhtiön kanssa päättyi loppuvuodesta 2019. TV-kommentaattori ei ole saanut itseään tyydyttävää selitystä syrjäyttämiselleen, mutta arvelee myös PGA TOurin kääntäneen hänen kohdallaan peukkua alas.

Suorapuheisen Kostisin synniksi laskettiin hänen oman käsityksensä mukaan muun muassa se, että hän ei  työnantajansa kehotuksesta huolimatta voittajia haastatellessaan nostanut riittävästi esiin  Fedex Cupin pisteitä, vaan muistutti voittajaa avautuvista kisamahdollisuuksista majoreisssa, etenkin US Mastersissa.

Kostis on valmentajana tehnyt mittavan uran. Hänen suojatteihinsa ovat kuuluneet muun muassa Bernhard Langer, Steve Elkington ja Paul Casey.

Kulttielokuvassa Tin Cup Kostis Kostis valmensi Kevin Costnerin svingin sellaiseen kuntoon, että näyttelijä kykeni esittämään rooliaan huippugolfarina uskottavasti.

Patrick Reedin ansiolistalla on seitsemän PGA Tourin kisan ykköstilaa, joista arvokkain on US Masters kahden vuoden takaa.

Hän osallistuu torstaina Meksikossa käynnistyvään WGC Championshipin kisaan,  jonka voitti Miamissa vuonna 2014. 

Oheisella videolla lyhennetty versio vuoden 2016 The Barclaysista, jossa myös Kostisin kommentti näkemästään.

Etsi luettavaa