Hyppää sisältöön

Tupa oli täynnä, kun Golf Sky avasi uuden jättimyymälän Tukholmaan

Golf Skyn kansainvälistyminen käynnistyi toden teolla tänään, kun Suomen suurin golfvälineiden jälleenmyyjä avasi 3 000 neliömetrin Tukholmaan. Avauspäivänä asiakkaiden määrä ilahdutti maajohtaja Tuomas Mäkeä.

”Olemme nöyriä, mutta samalla hyvin optimistisia.”

Näillä sanoilla kuvaili Golf Skyn Ruotsin-maajohtaja Tuomas Mäki tuntojaan muutama päivä ennen 3 000 neliömetrin kokoisen myymälän avaamista. Kyseessä on Ruotsin suurin golfmyymälä, joten se on herättänyt suurta mielenkiintoa paikallisessa golfmediassa.

Uutiskynnys ylittyi myös parilla ruotsalaisella taloussivustolla.

Ruotsi tarjoaa GoGolf-konserniin kuuluvalle Golf Skylle paljon mahdollisuuksia, sillä golfmarkkina on Euroopan suurimpia. Englannin ja Saksan jälkeen Ruotsissa on eniten rekisteröityneitä golfin harrastajia, eli reilusti yli puoli miljoonaa.

Vaikka pelaajia on paljon, golfvälineiden jälleenmyynti ei ole Ruotsissa kovinkaan kilpailtua. Käytännössä sitä hallitsee tällä hetkellä yksi toimija: Dormy.

Viime vuonna Dormyn liikevaihto oli noin 70 miljoonaa euroa, mutta Mäki uskoo, että tilaa on myös uudelle ja erilaiselle golfalan toimijalle.

”Uskomme, että konseptimme voi tuoda uutta energiaa sekä golfaajille että alalle”, Mäki näkee.

Golf Skyn Tukholman-myymälän laajasta valikoimasta kertoo paljon se, että ostettavissa on tuotteita yli 50:ltä eri valmistajalta. Mukana on myös ruotsalaisille uusia vaatemerkkejä, kuten suomalaisten hyvin tuntema Alberto.

Golf Sky myymälästä löytyy paljon eri välinemerkkejä ja todella suurin fittausalue.

Golf Skyn uuden konseptin mukaisesti tavaratalosta löytyy Trackman-simulaattoreita paitsi fittaukseen myös viihdekäyttöön. Mäki puhuukin mielellään elämyskeskuksesta, jossa asiakkaiden halutaan viihtyvän pitkään.

Myös Golf Skyn perustaja Mikko Asonen vaikutti alkuviikosta erittäin tyytyväiseltä, kun hän järjesti alkuviikosta videokierroksen liikkeessä.

”Uusi myymälä on aina edellistä piirun verran hienompi”, Asonen kertoi.

Hieno Tukholman-myymälä on myös siellä vierailleiden jälleenmyyjien edustajien mielestä. Ruotsalainen Golfbranschen-sivusto oli haastattelut erästä välinemerkin edustajaa, joka piti myymälää erittäin onnistuneena.

”Siinä riittää Dormylle pureskeltavaa”, hän oli kertonut sivustolle.

Golf Sky on panostanut uuden myymälän markkinointiin, joten kun liike avattiin tänään klo 12 paikallista aikaa, ovien edessä oli kymmenien ihmisten muodostama jono. Ensimmäisenä liikkeeseen astui Karin-niminen ruotsalaisnainen, joka viihtyi asioilla lähes tunnin.

Golf Skyn Tukholman-myymässä on suuri puttialue. Liikkeessä fitataan putterit Trackmanin avulla.

Asiakkaita virtasi sisään tasaisena virtana. Muutama tunti siitä, kun myymälä oli avattu, Tuomas Mäki vaikutti todella tyytyväiseltä ja helpottuneelta.

”Fiilikset ovat loistavat. Golf Sky Tukholma, Ruotsin suurin ja hienoin golfliike, on auki ja tupa on täynnä”, hän hehkutti.

”Täällä on painettu pitkää päivää, ja olemme äärettömän tyytyväisiä lopputulokseen.”

Mikä tärkeintä: samaa mieltä taisivat olla myös Tukholman-myymälän asiakkaat, joita oli tullut paikalle Mäen mukaan Göteborgista asti.

”Uskomme hyvin vahvasti, että tulevaisuuden vähittäiskauppa näyttää tälle. Minulle on erittäin tärkeää henkilökohtaisesti, ettei golf ei ole perässä muuta normaalia urheilukauppaa”, sanoo Mäki, jolla on pitkä ura takana alalla muun muassa Nike Golfin aluejohtajana Pohjoismassa.

Liike sijaitsee Kunges Kurva -nimisellä alueella Huddingessä.

Etsi luettavaa