Tunteikas Bezuidenhout sai lipun Openiin: Sama kenttä, jossa hänelle annettiin kilpailukielto viisi vuotta sitten

Christiian Bezuidenhoutin tarina on kuin satukirjasta

Christiaan Bezuidenhout otti komean voiton Valderramasta. Samalla täyttyi kaksi suurta unelmaa miehelle, joka on kokenut urallaan ja elämässään kovia.

Valderraman sunnuntaissa nähtii päättäväinen mies johtoasemassa. Christiaan Bezuidenhoutin johtoasemaa ei pystynyt uhkaamaan kukaan viimeisellä kierroksella ja 25-vuotias kruisasi uransa ensimmäiseen European Tourin voittoon legendaarisella kentällä.

Jos luitte eilen Antti Vaalaksen kirjoittaman jutun, tiedätte kuinka tunteellinen voitto oli kyseessä (Bezuidenhoutin mahdollisuus). Mies pääsi siis mukaan The Openiin, jonka voittaminen on hänen suurin unelmansa.

Sattumaa lienee myös se, että vuoden 2014 kilpailussa Bezuidenhout joutui dopingtestiin kilpailun päätyttyä. Hän on joutunut syömään läpi elämänsä beta-salpaajia erehdyttyään lapsena syömään rotanmyrkkyä. Se on johtanut moniin ongelmiin hänen elämässää, eikä kilpailukielto lopulta auttanut nuoren miehen elämää.

Nyt mies on varmasti päässyt elämässään onnelliseen kohtaan. Onnellisuutta lisää se, että mies sai paikan samalle areenalle, jossa hänen kilpailukieltonsa annettiin: Royal Portrushiin.

”Paikka Openiin oli koko seuraavan kolmen viikon tavoite. Se, että sain sen sinetöityä urani ensimmäisellä voitolla on tottakai täysin käsittämätöntä”, hän lausui kisan jälkeen.

”Olen aina halunnut pelata majorissa ja The Open on aina ollut suosikkini. Nyt pääsen pelaamaan isojen yleisöjen eteen, joten se on täysin spesiaalia!”

Voitostaan Bezuidenhout nappasi Valderramassa 500 000 euron palkintorahat ja 710 RaceToDubai -pistettä. Hän nousee listalla sijalle yhdeksän. Maailmanlistalla tuore voittaja löytyy sijalta 140, nousua viime viikkoon tuli 133 sijaa.