Hyppää sisältöön

Tule mukaan live-seurantaan – seuraamme Sami Välimäen viimeistä kierrosta European Tourin karsintafinaalissa

Sami Välimäki ei saanut unelmien alkua European Tourilla

Sami Välimäki on aloittanut European Tourin karsintafinaalin viimeisen kierroksen. GoGolf seuraa Samin kierrosta videopäivityksin.

Sami Välimäki lähti kierrokselle toiselta sijalta hyvän etumatkan turvin karsintarajaan nähden. Videot toimittaa Tarinagolfin toimitusjohtaja Osmo Ruuska. Lisäksi upotamme Samin kotiseuran Nokia River Golfin Facebook-seinälle päivittyviä videoita.

Ensimmäinen reikä, par

Toinen reikä, par

Sami ei pysty hyödyntämään päivän ensimmäistä par 5:sta, vaan tekee sille parin. Jatkaa tilanteessa -16.

Kolmas reikä, par

Myös kolmannelle reiälle syntyy par. Tilanne pysyy edelleen samana, mutta toinen paikka ei ole enää Samin halussa.

Neljäs reikä, bogey

Sami tekee päivän ensimmäisen bogin kentän ensimmäiselle par 3:lle ja putoaa jaetulle viidennelle sijalla. Tanskan Benjamin Poke jatkaa hurjaa menoa, sillä hän on tilanteessa -21 pelattuaan viisi ensimmäistä reikää kolme alle parin eli neljä lyöntiä Sami paremmin. Toiseen sijaan Samilla on kuitenkin vain kaksi lyöntiä matkaa.

Sami on 15 alle parin ja puskuria karsintarajaan on neljä lyöntiä. 

Viides reikä, par

Sami palaa viidennellä reiällä par-kantaan. Hän on nyt pudonnut kisassa kuudenneksi, mutta marginaalia korttiin on edelleen neljä lyöntiä. Poke on edelleen tuloksessa -21 ja toisena olevat S.S.P. Chawrasia tuloksessa -17.

Kierroksen ensimmäinen birdie huutaa vielä poissaoloaan, mutta toissapäivänä Sami teki niitä neljä perättäin rei’ille 5–8. Tässä video viitosreiältä Samin kotikentän Nokia River Golfin Facebookista.

Kuudes reikä, par

Ei vieläkään birdieä, mutta tässäkin tuloksessa pysyminen riittää varmasti European Tour -kortin saamiseksi. Alejandro Canizares ja Toby Tree ovat nyt nousseet jakamaan toista sijaa S.P.P. Chawrasian kanssa. Kärjessä jatkaa Benjamin Poke.

Seitsemäs reikä, par

Ketsuppipullo ei auennut vieläkään. Lähestyminen par 3:lla ei osunut tarpeeksi lähelle, vaan par tuli kahden putin jälkeen.

Kahdekas reikä, birdie! 

Sami Välimäki sai ketsuppipullon auki ja teki tärkeän vapauttavan birdien noin 400 metriselle par-4 kasille. Välimäki on kierrostaan jälleen par-tuloksessa ja kokonaistuloksella -16 kisassa sijalla T6. Toiseen sijaan yksi lyönti, kärkeen kuusi. Vapautuminen näkyy tuuletuksesta, joka on erittäin aggressiivinen tärkeän birdien jälkeen! Birdie tuli kaupanpäälle väyläbunkkerin kautta. 

Yhdeksäs reikä, par

Välimäki teki parin loistavan driven jälkeen. Puoli kierrosta matkaa European Tourille. Matkaa taaksepäin mukavat viisi lyöntiä. Jokaisen sijan nousu tuo rahaa ja parempia kategorioita! 

Kymmenes väylä, par

Sami tekee parin kympille. -16/10 ja sija edelleen T6. 

Yhdestoista reikä, par 4

Yhdennellätoista lyödään kulman yli. Noin 350 metriä pitkällä par 4:llä on vasemmalla puita ja bunkkereita, mutta hyvällä draivilla ollaan birdien äärellä. Avaus draiverilla keskelle väylää. Heikko lähestyminen 10 m lyhyeksi raffiin, mutta chippi menee sisään.

Kahdestoista reikä, par

Toinen takaysin äärimmäisen vaikeista väylistä: yli 400 metriä pitkä par 4. Sivutuuli oikea-vasen. Hyvä draivi tekee tästä pitkälyöntiselle Välimäelle kevyen välipalan, ja hän selvittääkin reiän parilla.

Sijoitus jaettu toinen, joten nyt näyttää entistä vahvemmalta! Samilla on kuusi reikää jäljellä. Kärkimies Benjamin Poke on kuuden lyönnin karkumatkalla, mutta yhtä pitkä matka Samilla on myös 25. sijaan.

Kolmastoista reikä, par

Sami tekee jälleen parin ja pitää paikkansa kakkosena. Vaikka paikka European Tourilla on käytännössä varma, on tärkeää saada hyvä sijoitus, sillä se parantaa pelimahdollisuuksia tulevalla kaudella.

Seuraavaksi Samilla on vuorossa par 3

Neljästoista reikä, par

Sami onnistuu tekemään parin, eikä European Tourista erota häntä enää kuin neljä reikää. Nyt kolmatta sijaa jakaa enää kolme pelaajaa, mikä on Samin kannalta hyvä juttu. Hermot on tunnetusti päätöspäivänä pelaajilla karsinnoissa pinkeänä, joten parissa pysyminen tuottaa todennäköisesti erittäin hyvän sijoituksen karsinnoissa.

Viidestoista reikä, bogi

Sami löi lähestymisen vasemmalle veteen hyvän driven jälkeen. Dropin jälkeen metriin ja tärkeä bogi sisään. -16/16

Kuudestoista reikä, bogi

Par-5 avaus oikealle väyläbunkkeriin, josta välilyönnin kautta turvallisesti viheriölle. Sami otti kuitenkin harmittavat kolme puttia noin 7 metristä ja toinen bogi peräkkäin korttiin. Viimeiset kaksi reikää saisi pelata silti vaikka +3 ja kortti olisi varma. 

Seitsemästoista reikä, par

Upea avaus birdie-paikkaan, reiluun kahteen metriin! Jokainen sijoitus on tärkeä! Toivottavasti nyt osuu.

Ei osu, mutta par korttiin. Sami on nyt sijalla kahdeksan. Viimeinen reikä on par 5, jossa birdiellä voisi hypätä viitisen sijaa kategorialistassa ylöspäin! Eaglella vielä enemmän.

Kahdeksastoista reikä, par 5

Se on siinä. Sami Välimäki tekee viimeisellä reiälle parin ja nousee ensi kaudeksi European Tourille kaikkien aikojen nuorimpana suomalaisena. Lopullinen sijoitus on jaettu kahdeksas.

Onneksi olkoon, Sami Välimäki!

Live-seuranta päättyy tähän. Lisää uutisia historiallisesta saavutuksesta seuraa pian. Kiitämme seurasta!

Etsi luettavaa