Hyppää sisältöön

TS: Kokoomusopisto kikkaili golfosakkeet pöytälaatikkofirmaan ja jätti vastikkeet maksamatta

Harjattulan osakkaat joutuvat maksamaan ylimääräistä kokoomustaustaisen kansanopiston kikkailun takia. (Kuvituskuva)

Turussa sijaitseva Paasikivi-opisto siirsi golfosakkeensa pöytälaatikkofirmaan ja ajoi yrityksen selvitystilaan. Kärsimään joutuvat Harjattula Golfin muut osakkaat.

Turun Kakskerran saarella sijaitsevan Harjattula Golfin osakkaat saivat ylimääräistä maksettavaa, kun kentän naapurissa sijaitseva Paasikivi-opisto kikkaili itsensä ulos maksuvelvoitteista.

Turun Sanomien uutisen mukaan kokoomustaustainen Paasikivi-opisto perusti vuonna 2014 pöytälaatikkofirman hallinnoimaan golfosakkeita. Nyt Kakskerta Golf -niminen yritys on selvitystilassa, eikä pysty maksamaan noin 100 000 euron arvosta vastikevelkaansa golfyhtiölle.

Lehden haastatteleman Harjattula Golfin toimitusjohtajan Juha Laukkasen mukaan muut osakkaat  ovat katkeroituneita ja vihaisia opiston menettelystä.

Paasikivi-opisto päätyi perustamaan hallintointiyrityksen golfosakkeita varten, kun Harjattulaan kaavailtiin muutama vuosi sitten suurta kenttäremonttia. Opiston taka-ajatuksena epäiltiin olevan se, että näin sen ei tarvitsisi maksaa remontista aiheuvia kustannuksia, koska pöytälaatikkofirman voisi tarvittaessa ajaa konkurssiin.

Taktiikka onnistui, sillä 25-vuotiaan kentän kipeästi kaipaama remontti peruttiin.

Kakskerta Golf maksoi remontin perumisen jälkeen jonkin aikaa hoitovastikkeet normaalisti, mutta viime vuonna se lopetti vastikkeiden maksamisen.

Kakskerta Golf omisti yhteensä 69 Harjattula Golfin osaketta. Se onnistui saamaan pelioikeuksiaan vuokralle, mutta ei riittävästi kattaakseen vastikekulut.

Viime vuonna Paasikivi-opisto lopetti Kakskerta Golfin pääomittamisen ja yritys ajautui selvitystilaan. Maaliskuun ylimääräisessä yhtiökokouksessa Harjattula Golf päätti ostaa Kakskerta Golfin 69 osaketta nimelliseen yhden euron hintaan ja mitätöimään osakkeet.

Harjattula Golf sijaitsee Kakskerran saarella noin puolen tunnin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Lue myös Turun Sanomien uutinen aiheesta

Etsi luettavaa