Hyppää sisältöön

TPC: Spieth palaa Masters-pettymyksen jälkeen

The Players Championship käynnistyy tänään illalla. TPC Sawgrass tarjoaa pelaajille loistavan haasteen, sillä kenttä ei suosi vain yhtä pelaajatyyppiä. Se on kuitenkin varmaa, että Sawgrass testaa bägin jokaisen mailan ja lyönnin.

Pelin ongelmien kätkeminen on lähes mahdotonta TPC Sawgrassissa, mutta kenttä palkitsee hyvät lyönnit. Kilpailun avauspäivinä odotetaan pehmeitä olosuhteita ja hyvää tulostasoa. Griinien ruoho vaatii runsaasti vettä, eikä viheriöitä voida kuivattaa liian aikaisin. Griinit kuitenkin kovenevat viikon edetessä, ja tämä olosuhteiden muutos tulee haastamaan pelaajien kyvyn sopeutua. 

The Players Championship viikolla nähdään kuinka Jordan Spieth on toipunut Mastersin pettymyksestä. Spieth pelaa ensimmäisen kilpailunsa sitten Mastersin. Maailmanlistan kakkonen päätti säästää voimiaan ja pelasi keskiviikkona vain yhdeksän reikää. Viimeaikaisten harjoitusten tavoitteena on ollut löytää kesän 2015 svingi. Vaikka Masters oli pettymys Spieth ei tunne, että hänen täytyisi todistaa jotain tällä viikolla. 

”Olemme jo näyttäneet mihin pystymme, kun paineet ovat kovat. Olemme onnistuneet tasaisissa loppuratkaisuissa ja olemme pystyneet kasvattamaan eroa ja voittamaan 4-8 lyönnillä”, Spieth sanoi puhuen tuttuun tyyliinsä monikossa korostaakseen caddiensa Michael Grellerin panosta. 

Roryä ei paljon näkynyt kentällä 

Rory McIlroyta ei nähty kisapaikalla maanantaina eikä tiistaina. Hän valmistautui kilpailuun pelaamalla vain yhdeksän reikää TPC Sawgrassin kentällä keskiviikkona. McIlroy ei laittanut suurta painoarvoa Spiethin romahdukselle ja pitää sitä vain osana golfia. Muutaman viikon tauko oli ehkä suositeltavaa, mutta Rory ei usko epäonnistumisen tuovan ongelmia jatkossa. 

McIlroy pelaa toista viikkoa peräkkäin. Viime viikolla peli tuntui löytyvän sunnuntaina. Rory iski Wells Fargo Championshipin viimeisen kierroksen tulokseksi 66 nousten tuloslistalla neljänneksi. Viimeiset kolme vuotta McIlroy on sijoittunut The Players Championshipissä kahdeksan parhaan joukkoon.

Viimeisestä yhdeksästä kierroksesta kahdeksan on mennyt alle parin. Rory tuntee, että hän on onnistunut nauttimaan kentän haasteista. Miehen kolme ensimmäistä The Players Championship -kisaa päättyivät turhauttavaan karsiutumiseen kentän etuysin onglemien takia. 

”Kentän takaysi antaa mahdollisuuksia tuloksenteolle ja viime vuodet olen onnistunut käyttämään paikat hyväksi. Etuysillä on oltava hieman järkevämpi ja juttelin JP:n kanssa, että valitsemme muutaman eri mailan avauslyönteihin ja pelaamme konservatiivisemmin”, McIlroy sanoi.

”Minun on myös hyväksyttävä se, että en välttämättä pelaa parasta peliäni enkä ehkä pysty avaamaan draiverilla jokaisella väylällä.”

Roryn etuysin ongelmiin voi liittyä myös se, että avauslyönnit vaativat fade-kierrettä, kun taas takaysillä draw toimii paremmin. 

Fowler puolustaa voittoa

Rickie Fowler on The Players Championshipin puolustava voittaja. Viime vuonna Fowler lopetti kilpailun unohtumattomalla tavalla. Hän pelasi viimeiset kymmenen reikää kahdeksan alle parin ja otti voiton uusinnassa Sergio Garciaa vastaan. Viime viikolla Fowler lähti Wells Fargon viimeiselle kierrokselle lyönnin johdossa. Vaikka voitto ei irronnut esittelivät kolme avauskierrosta loistavaa lyömistä, mikä voi avata mahollisuuden voitoon myös tällä viikolla. 

Garcia voitti The Players Championshipin vuonna 2008, ja varmalyöntistä espanjalaista voidaan pitää yhtenä suosikeista. 

Lähtöajat ja peliryhmät

Etsi luettavaa