Hyppää sisältöön

Tour Championship – Sunnuntaina nähdään Rory McIlroy vastaan Dustin Johnson

Rory McIlroy nousi Tour Championshipin kärkitaisteluun kolmannen kierroksen loistavalla pelillä.

Kierroksen alussa Dustin Johnson näytti ottavan kilpailun komennon tekemällä birdiet väylille 4, 5 ja 6. Kuitenkin takaysillä kolme oikeaan raffiin karannutta avausta johtivat kahteen bogiin ja tuplaan. Kierroksen jälkeen Johnson ei ollut huolissaan epäonnistumisista ja laittoi bogit kentän haastava raffin piikkiin. Hän uskoi ”oman pelin” riittävän voittoon viimeisellä kierroksella. 

Dustin Johnson on FedEx Cup pisteiden kärjessä.

Dustin Johnson on FedEx Cup pisteiden kärjessä.

GettyImages

Kentän haaste on mukava lisä kilpailun dramatiikkaan. Pituuden ja paksun raffin ansiosta edes Dustin Johnsonin johtopaikka ei ole turvassa. Kenttä vaatii loistavaa pallonlyömistä ja eroja pelaajien välilla saattaa syntyä nopeasti. 

Kevin Chappell nousi jakamaan kärkipaikkaa Dustin Johnsonin kanssa tuloksessa -8. Iholle tulivat myös Rory McIlroy ja Ryan Moore tuloksessa -6. 

Rory McIlroy pelasi lauantaina erittäin laadukasta golfia. Hän osui kierroksella seitsemääntoista griiniin eikä tehnyt ainuttakaan bogia. Roryn tulos 66 oli yksi päivän parhaista. Strokes Gained tilastoissa McIlroy on kilpailun paras draivaaja, mikä lupaa hyvää sunnuntaille. Näyttää siltä, että viimeisellä kierroksella saadaan yleisön toivoma kamppailu kahden golfin supertähden välillä.

Jotta Rory McIlroy voittaa FedEx Cupin on hänen voitettava Tour Championship ja Dustin Johnsonin on sijoituttava vähintään jaetulle toiselle sijalle. Muissa tapauksissa FedEx Cupin voiton näyttää vievän Johnson. Ryan Moore ja Kevin Chappell eivät käytännössä voi voittaa FedEx Cupia mikäli Dustin pelaa kierroksen maaliin asti.

McIlroy ja Johnson edustavat omien Ryder Cup joukkueidensa kärkeä. Sunnuntain lopputuloksella tulee varmasti olemaan myös henkinen vaikutus ensi viikon Ryder Cup otteluun.

Leaderboard

 

Etsi luettavaa