Hyppää sisältöön

Tour Championship – Dustin Johnson jyrää kärjessä

Dustin Johnsonin vire säilyi Tour Championshipin toisella kierroksella

Dustin Johnson (-7) oli erittäin tyytyväinen toisen kierroksen peliin (67, -3). Hän kertoi, että tulos olisi voinut helposti olla parempikin. Tämä on osoitus siitä, että Johnsonin peli on noussut tällä kaudella uudelle tasolle. Hänen ei enää tarvitse pelata parasta peliään voittaakseen kilpailuja. Tällä perusteella Johnson on selvästi matkalla maailmanlistan kärkeen. 

Dustin Johnsonin mukana roikkuu kilpailussa toisena oleva Kevin Chappell (-6). Vaikka Chappell ei ole vielä voittanut PGA Tourilla on hän yksi ehdokas Amerikan Ryder Cup joukkueen viimeiseksi valinnaksi. Chappell on yksi tourin parhaista pallonlyöjistä mutta samalla puttitilastoissa vasta sijalla 162. Kevin Chappellin FedEx Cup voitto on melko epätodennäköinen. Hänen on voitettava Tour Championship ja Dustin Johnsonin on sijoituttava sijalle 11 tai huonommin. Lisäksi FedEx Cup pisteiden top viiden on sijoituttava toista sijaa huonommin. 

Maailmanlistan ykkönen Jason Day joutui keskeyttämään kilpailun selkävamman takia. Alaselässä sijaitsevan nivelsiteen repeämä äityi toisen kierroksen aikana ja Day päätti keskeyttää kilpailun varotoimenpiteenä. Vammaa ei voi luokitella vakavaksi ja Day uskoo sen paranevan talven levon aikana. Dayn seuraava kilpailu on marraskuussa pelattava Australian Open. 

Jason Dayn kipeä selkä ei näkynyt pelin tasossa.

Jason Dayn kipeä selkä ei näkynyt pelin tasossa.

GettyImages

Dayn keskeytys kävi huomattavan kalliiksi. Keskeytyksen hetkellä hän oli kilpailussa kolmantena ja tällä sijoituksella olisi ansainnut FedEx Cupin toisen sijan ja 3 miljoonan dollarin bonuksen. Kilpailun voitolla hän olisi voittanut FedEx Cupin ja 10 miljoonaa. Koska Day ei pelaa kilpailua loppuun ei hän ansaitse lainkaan pisteitä ja putoaa bonuksissa sijalle 7. Mikäli Day olisi säilyttänyt kilpailun kolmannen sijan olisi hän ansainnut palkintorahana ja bonuksina noin 3,5 miljoonaa dollaria. Tällä perusteella voidaan arvioida keskeytyksen maksaneen vähintään 2,5 miljoonaa. 

Näyttää siltä, että Dustin Johnson on ottamassa FedEx Cupin lisäksi PGA Tourin vuoden pelaajan tittelin. Dayn loukkaantuminen ei siis olisi voinut tulla pahempaan aikaan.

Roryn ongelmat ovat olleet rautapelissä.

Roryn ongelmat ovat olleet rautapelissä.

GettyImages

 

Rory McIlroy (-2) on kilpailussa viidentenä ja tarvitsee viikonloppuna ainakin yhden loistavan kierroksen. Roryn pelissä on paljon potentiaalia mutta kahdelle avauskierrokselle on tullut runsaasti helppoja virheitä. Tuntuu kuitenkin siltä, että McIlroy tulee vielä onnistumaan viikonloppuna. 

Leaderboard

 

Etsi luettavaa