Hyppää sisältöön

Tony Finau ylivoimainen Houstonissa: ”Olen saanut vahvan luoton draiviini”

Viiden lapsen isä Tony Finau otti voittopotrettiin seurakseen vaimonsa Alaynan sekä vanhimman poikansa. KUVA: GETTY IMAGES

Voitottomuuden tuskasta vuosia PGA Tourilla kärsinyt Tony Finau antoi Teksasissa kovan luokan näytöksen johtamalla Houston Openia alusta loppuun. Ykköstila oli kolmas seitsemän kisan jaksoon.

Tony Finau on lyhyellä seitsemän kisan otannalla PGA Tourin kuumin pelaaja. Memorial Parkin kentällä Finau kontrolloi kisaa hänelle aiemmin vieraalla vahvuudella, tarkoilla avauksilla.

Finau oli kisassa tarkin väylä- ja viheriöosumissa. Tämä yhdistelmä on osunut PGA Tourin Strokes Gained -tilastossa viimeisen 20 vuoden aikana yllättävää kyllä, vain seitsemälle voittajalle.

”Minusta on kehittynyt hyvin tarkka pallonlyöjä. Pitkälle olen aina kyennyt palloa lyömään, teen sitä edelleen tilanteen niin vaatiessa. Mutta on luksusta kyetä lyömään pitkälle sekä tarkasti, kuten nyt on tilanne”, Finau filosofoi.

Ykköstila oli PGA Tourilla viides. Ensimmäisen hän saavutti 2016, toisen kesällä 2021. Kolme viimeistä ovat tulleet päättyvän kalenterivuoden toisella puoliskolla kolmen, viiden ja neljän lyönnin marginaaleilla.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa