Hyppää sisältöön

Tommy Fleetwoodille kauden ensimmäinen ja uran suurin voitto: ”Vetää sanattomaksi”

Tommy Fleetwood pääsi maistamaan voittoa legendaarisessa Nedbank Challengessa

Tommy Fleetwoodin retki kohti maailman terävintä eliittiä sai jatkoa Nedbank Challengessa, jossa ainoana pelaajana maailmanlistan 20 parhaan joukossa oleva englantilainen nappasi 2,5 miljoonan dollarin arvoisen voiton uusinnan kautta.

Tommy Fleetwoodin uskomaton sunnuntai huipentui voitonjuhliin Sun Cityn kentällä. Fleetwood teki varsinaisella kierroksellaan kolme eaglea ja pelasi tuloksen 65 (-7) ja nousi kuuden lyönnin takaa kärjestä uusintaan jo lopulta kisan voittoon. 

Fleetwoodille riitti uusinnassa hieno par, sillä Marcus Kinhult joutui taipumaan välilyöntiin avauksen jäätyä vasemmalle maskiin puuosuman myötä. Fleetwoodin taidokas nosto viheriön oikealta puolelta löysi tiensä noin 1,5 metrin päähän reiästä ja se oli lopulta voittoputti. 

Englantilainen valutti pallonsa keskelle reikää ja ryhtyi riemukkaisiin tuuletuksiin. Voitosta kolahti yksi historian suurimmista ykköspoteista, 2,5 miljoonaa dollaria. Lisäksi Fleetwood nousi Race to Dubai -listalla kakkoseksi ja on täten mahdollisuuden ääressä voittamaan kokonaiskilpailun ensi viikolla Dubaissa. 

”Rahalla ei niinkään ole väliä, mutta olen todella ylpeä itsestäni miten onnistuin palaamaan voittajaksi. Golfarina pystyy luonnollisesti nykyään turvaamaan taloudellisen puolen jo nuorena itselleen ja läheisilleen ja se on mukava asia”, Fleetwood pohti tv-haastattelussa. Caddie tuntui olevan rahasta jopa enemmän innoissaan hänen huudettuaan kesken haastattelun: ”Yeah baby”! 

Fleetwoodin edellisestä voitosta on peräti 22 kuukautta. Top-kymppejä on tullut erittäin kovalla prosentilla, mutta voitto ei ole osunut kohdalle. Nyt Fleetwood pääsee vielä tavoittelemaan kokonaiskilpailun ykkössijaa. 

”Tietenkin mukavempi lähteä Dubaihin tietäen, että on mahdollisuus nousta koko listan kärkeen. Tänään nautitaan tästä ja siirrytään pikku hiljaa kohti seuraavaa viikkoa”, onnelisen oloinen mestari kertoi. 

Dubaihin pääsee matkustamaan myös Mikko Korhonen

Mikko Korhosen 24:s sija riitti pitämään hänet Race to Dubain 50 parhaan joukossa. Korhonen on listalla sijalla 48 ennen Dubain finaalia ja 50 parasta pääsee matkaamaan kohti finaalia. 

Korhonen tienasi kisasta reilut 47 000 euroa. Viimeinen päivä oli Korhoselle katastrofaalinen, sillä hän pelasi tuloksen 79 ja oli vähällä jopa tippua ulos Dubaista.

Ihan hirveä päivä. Tuuli oli aika kova. Löin kolmosella puskaan vasemmalle ja taiteilin sieltä triplan. Siitä lähti sitten homma väärille urille ja bogeja napsui korttiin. Oikeastaan vasta yhdeksännellä reiällä 
pääsin takaisin mukaan peliin”, Korhonen kertoi.

Takaysilläkin löin puskaan reiällä 14, joka on par-5. Selvisin siitä pinteestä hyvällä bogilla. Itseluottamus katosi hetkeksi, ja oli vaikeuksia tehdä mitään hyvin. Näin se joskus menee. Pirun pitkä päivä kentällä, kun hankaluudet alkoivat jo kolmannella reiällä. Onneksi olen mukana Dubaissa, sillä peli tuntuu ihan hyvältä”, hän päätti.

Viime vuonna Korhonen päätyi loppulistauksessa sijalle 46, joten tänä vuonna on loistava mahdollisuus parantaa ja tehdä listasijoituksen puolesta uran paras kausi. 

Kalle Samoojan kausi päättyi mahtavaan kilpailuun. Samooja jakoi lopulta kymmenennen sijan ja tienasi noin 94 000 euroa. Kalle päätyi Race to Dubaissa sijalle 62. Pelit jatkuvat ensi kauden puolella. 

”Tankki alkaa olla melko tyhjä, joten nyt huilataan loppuvuosi ja jatketaan vasta tammikuussa”, Kalle kertoi. Kallen upeasta kaudesta ja kisasta lisää luvassa myöhemmin. 

Etsi luettavaa