Tommy Fleetwood janoaa voittoa Hampurista – Tapio Pulkkasella pätevä syy jäädä kotiin

Tommy Fleetwood on Porsche European Openin ennakkosuosikki. KUVA: GETTY IMAGES

Porsche European Openissa käydään ykköstilan lisäksi kovaa kisaa kymmenestä paikasta Bostonin lähistöllä The Country Clubilla pelattavaan US Openiin.

Mikko Korhonen ja Kalle Samooja ovat suomalaisedustajat torstaina Green Eagle Golf Coursesillsa käynnistyvässä DP World Tourin osakilpailussa.

Edelliskaudella Korhonen oli samalla areenalla seitsemäs ja sai paikan US Openiin neljän kisa mittaisesta karsinnasta.

Korhonen ei kuitenkaan henkilökohtaisten syiden vuoksi osallistunut kilpailuun.

Samoojakin nousi hienosti 18:nneksi sateen takia kolmen kierroksen mittaiseksi supistetussa kilpailussa.

US Openin Euroopan karsinta päättyy tälläkin kerralla Hampuriin.

Korhonen sai hyvin pisteitä British Mastersista (8.) ja Dutch Openista (14.).

Päästäkseen kauden kolmanteen majoriin Korhoselle saattaa riittää toinen tila riippuen siitä, keitä muita kärkipäässä on. Samoojan pitää voittaa kilpailu noustakseen US Openiin.

Viime vuonna karsinnan kautta paikan US Openiin saaneista Richard Bland johti kisaa kahden kierroksen ajan pudoten lopulta sijalle 50.

Italian Guido Migliozzi teki kansainvälisen läpimurron. Sijoitus oli neljäs vain neljä lyöntiä Jon Rahmille hävinneenä.

Viimeisin pelaaja, joka Euroopan karsintojen kautta nousi US Openin ykköseksi, on Uuden-Seelannin Michael Campbell kaudella 2006.

Pulkkasesta tulee isä

Tapio Pulkkanen on hyvästä syystä poissa Saksan-kisasta.
KUVA: GETTY IMAGES

Tapio Pulkkanen jätti muista suomalaisista poiketen Hollannin kisan väliin. ”Hattu-Tapion” nimeä ei löydy myöskään Porsche European Openista, vaikka pitkänä pelattavan kentän profiiili sopii hänelle tavanomaista paremmin.

Pulkkanen voitti vuonna 2015 Green Eagle Golf Coursesissa ECCO German Mastersin, joka oli tuolloin Nordic Leaguen osakilpailu. Viime vuonna hänen sijoituksensa pääkiertueen kisassa oli 18:s

”Iloisia perhejuttuja tulossa”, Pulkkanen viestitti poissaolonsa syyksi.

Tiistai-iltana Pulkkasen nimi oli vielä seuraavan viikon Ruotsin-kisan osanottajien joukossa.

”Synnytyksen laskettu aika on jo mennyt. Mikäli esikoinen syntyy pikapuoliin, pelaan Ruotsissa”,Pulkkanen vahvisti keskiviikkona GoGolfille.

Tommy Fleetwoodilla pitkä voitoton kausi meneillään

Kilpailun nimekkäimmät pelaajat ovat Ryder Cup -kapteeni Henrik Stenson ja Tommy Fleetwood, joka kantaa ykkössuosikin raskasta viittaa.

Fleetwood voitti viidennen kerran DP World Tourilla marraskuussa 2019 kivuten maailmanlistalla viidenneksi. Odotukset yleisön supersuosikin noususta terävimpään tähdistöön, major-voittoihin olivat korkealla.

Terä on kuitenkin tylsynyt pahemman kerran.

Sijoituksia kymmenen joukkoon on 2,5 vuoden aikana voiton jälkeen kertynyt 15, näistä kakkostiloja on neljä.

Maailmanlistalla takapakkia on tullut yli 30 sijaa. Tuoreella listalla hän on 41:ntenä.

Hampurissa pöytä on katettu englantilaistähdelle, jolla toki on edellleen ovet avoinna kaikkiin suuriiin kisoihin.

Muita suosikkeja ovat useaan otteeseen voittotaistossa kurkkinut Adrian Meronk, Jordan Smith, Robert MacIntyre ja Adri Arnaus.

Korhonen pääsee torstain kierrokselleen ensimmäisessä kolmikossa klo 8.30 Suomen aikaa. Samoojan starttiaika on 8.50.