Tom Kimille toinen voitto neljään kilpailuun – korealainen nousi Tigerin rinnalle voittojen määrässä ennen 21:tä ikävuotta

Tom Kimistä tuli sunnuntaina ensimmäinen pelaaja sitten Tiger Woodsin, joka on voittanut kaksi PGA Tourin kilpailua alle 21-vuotiaana. Katso kilpailun kohokohdata yllä näkyvältä videolta.

Korealainen Tom Kim voitti sunnuntaina päättyneen PGA Tourin Shriners Hospital Openin. Hän päihitti jännittävässä kisassa Yhdysvaltain Patrick Cantlayn, joka sortui 18. reiällä triplabogiin melkoisen seikkailun lopputuloksena. Kärkiryhmässä pelannut kaksikko oli ennen viimeistä reikää tasatuloksessa.

Kun Kim teki samaan aikaan parin, oli eroa kaksikon välillä kolme lyöntiä. Korealaisen voittotulos oli -24 (65-67-62-66).

Cantlay sijoittui kisassa jaetulle toiselle sijalla, mutta se edellytti pitkän putin upottamista päätösreiällä. Hän jakoi kakkosijan Matthew NeSmithin kanssa.

Aiemmin samalla TPC Summerlinin kentällä kunnostautunut Cantlay löi avauksen joutomaalle, josta vaikeudet alkoivat. Hän pääsi väylän sivulta pois vasta neljännellä lyönnillä – joka sekin päätyi vesiesteeseen…

Tom Kim on ollut huikeassa viressä viime kuukausina. KUVA: GETTY IMAGES

Korealainen Tom on nyt voittanut kaksi voittoa neljässä edellisessä PGA Tourin kisassa. Hän voitti taannoin Wyndham Championshipin, joka oli viimeinen kisa ennen PGA Tourin finaalisarjaa. Las Vegasissa pelattu Shriners Hospital Championship oli puolestaan hänen ensimmäinen.

Kim oli myös kansainvälisen joukkueen parhaita pelaajia tappioon päättyneessä Presidents Cupissa muutama viikko takaperin.

Kim on siis todella vahvassa vedossa, mistä kertoo sekin, että hänestä tuli eilen ensimmäinen pelaaja sitten Tiger Woodsin, joka on onnistunut voittamaan kaksi PGA Tourin kilpailua ennen kuin on täyttänyt 20 vuotta.

”Tämä on todella hämmästyttävää. Muutama kuukausi sitten, minulla ei ollut mitään statusta Yhdysvalloissa ja nyt olen kaksinkertainen voittaja kiertueella ja tietyllä tavalla myös Tigerin rinnalla, joten se on uskomaton tunne. Tämä on suuri kunnia ja ehdottomasti toteutunut unelma”, Kim kertoi PGA Tourin haastattelussa.

Maailmanlistalla Kim nousi nyt jo 15:nneksi.