Hyppää sisältöön

Tom Kim jatkoi loistavia esityksiään PGA Tourilla – nuorukainen hakee oppia Rory McIlroyltä

Tom Kim ja Rory McIlroy pelasivat yhdessä torstaina CJ Cupissa saman tuloksen 66 lyöntiä. KUVA: GETTY IMAGES

Onko golfiin syttymässä uusi supertähti vai onko Tom Kimillä menossa muuten vain poikkeuksellisen kova jakso?

Korealainen Tom Kim, 20, on napannut viiteen edelliseen kilpailuun kaksi voittoa. Samalla hänestä tuli ensimmäinen pelaaja sitten Tiger Woodsin, joka on onnistunut voittamaan kaksi kertaa PGA Tourilla alle 21-vuotiaana.

Eilen Kim ilmoittautui mukaan voittotaisteluun huippupelaajien kansoittamassa CJ Cupissa, jossa nuori korealainen on avauskierroksen jälkeen vain lyönnin päässä kärjestä.

Kim pelasi tuloksen 66 (-5) ja jakaa kolmatta sijaa muun muassa Rory McIlroyn kanssa.

Eilen Roryn lehdistötilaisuudessa Kim nousi otsikoihin, kun hän osallistui tilaisuuteen ja kysyi McIlroyltä itseään läheltä liippaavan kysymyksen, joka vapaasti suomennettuna kuului seuraavasti: miltä tuntui nousta huipulle niin nuorena ja kuinka menestykseen kannattaa suhtautua?

Rory aloitti vastauksensa kevennyksellä, jossa hän muistutti, ettei hän ollut menestynyt yhtä hyvin niin nuorena kuin Tom Kim, mutta jatkoi sitten vakavasti.

Yhtenä vinkkinä McIlroy kertoi Kimille sen, että tärkeää on pystyä hallitsemaan omaa aikaa, koska Kimiä tultaisiin repimään joka suuntaan menestyksen myötä.

Alla video erikoisesta episodista lehdistötilaisuudessa:

Nykyään 33-vuotias Rorykin ehti voittaa PGA Tourilla kilpailun juuri ja juuri ennen kuin täytti 21 vuotta. Hän oli ykkönen Quail Hollow Championshipin 20 vuotta ja 363 päivää vanhana.

Etelä-Carolinassa pelattavassa kisassa Tom ja Rory pelaavat kaksi ensimmäistä kierrosta yhdessä, joten korealainen pääsi eilen seuraamaan ja oppimaan pohjoisirlantilaisen pelistä.

”Hän saa pelin näyttämään niin helpolta. Välillä oli vaikeaa keskittyä omaan pelin, kun katselin hänen pelilinjojaan. Eräällä reiällä matkaa oli 345 metriä ja hän käski palloaan istumaan”, Kim päivitteli.

”Minulle oli tietysti tärkeintä se, että yritin pelata omaa peliäni ja etten olisi katsellut hänen pelilinjojaan. Mutta tänään oli todella hauska päivä”, hän jatkoi.

Oppitunti jatkuu tänään ja saa nähdä, kumpi pelaajista pääsee lähtemään viikonlopulle toista edellä.

CJ Cupin kärjessä ovat Gary Woodland ja Troy Mullinax. He pelasivat tuloksen 65 (-6).

Tulospalvelu

Etsi luettavaa