Hyppää sisältöön

Toistuva svingi liikkuu loppuun asti

Svingin toistettavuus on loppukädessä voitokkaan golfpelin perusta. Jos et pysty toistuvasti lyömään palloa oikeaan suuntaan voit unohtaa huipputulokset.

Hyvä tekniikka tekee svingin toistamisesta helpompaa ja vähentää virheiden vaikutusta pallon lentoon. Tekniikka ei silti yksinään takaa toistuvaa svingiä. Svingin oikeat asennot tuottavat loistavia lyöntejä mutta näihin asentoihin on päästävä kerta toisensa jälkeen. 

Paras peli ilmestyy usein silloin kun päivän svingiajatus liittyy lyönnin ajoitukseen eikä asentoon. Toki jos sama ajatus tuottaa oikean asennon ja ajoituksen, sitä parempi. Tiedän, että monet ajattelevat. Eihän ihanteellisessa golfsvingissä tulisi ajatella mitään muuta kuin pallon lentoa ja kohdetta. Vaikka tähän olotilaan on syytä pyrkiä on sen saavuttaminen ja pitäminen harvinaista. 

Hyvä pelaaja tarvitsee ajatuksia svingin ajoittamiseksi silloin kun kaikki ei toimi kuin itsestään. Näihin ajatuksiin voi myös turvautua kun kilpailun paineet vaikeuttavat lyönnin toteutusta.

Yksi parhaista ajatuksista on täyden loppuasennon tekeminen. Kun jokainen loppuasento on sama on svingin osien liikuttava samalla tavalla osuman läpi. Tämä lisää svingin toistettavuutta.

Eri liikkeisiin liittyvien svingiajatusten vaarana on usein se, että pelaaja alkaa jossain vaiheessa liioittelemaan haluamaansa liikettä ja kadottaa lyönnin ajoituksen. Täyteen loppuasentoon pääsy on turvallinen ajatus sillä hyvää loppuasentoa voi tuskin liioitella. 

Hyvä loppuasento voi olla erilainen eri pelaajille. Tärkeintä on tuntea mailan liike osuman läpi. Kun maila liike jatkuu sulavasti osumasta loppuasentoon on sen asento ja liikkeen suunta parempi. Tunnet kyllä jos maila ja vartalo liikkuvat eri nopeuksilla tai eri suuntiin osuman jälkeen. Sulavan läpimenon harjoitteleminen voi tällöin poistaa ongelmia tekniikasta

Pyri siis liikkeeseen, joka jatkuu osuman läpi loppuasentoon asti. Pidä tästä ajatuksesta kiinni jokaisessa lyönnissä kentällä ja svingin toistettavuus paranee. 

 

Etsi luettavaa