Hyppää sisältöön

Toipuiko Michelle Wie West ennätysajassa synntyksestä? Vei kymmenen päivän ikäisen tyttärensä rangelle

Michelle Wie pelasi US Amateur Openissa jo kymmenvnuotiaana

Golfin kaikkien aikojen kuuluisin lapsitähti suunnittelee paluuta LPGA Tourille

Michelle Wie West avioitui elokuussa 2019 NBA:n tähtijoukkueen Golden State Warriorsin johtajistoon kuuluvan Jonnie Westin kanssa. Westin isä Jerry West on yksi NBA:n suurimpia pelaajalegendoja. 

Pariskunnan tytär Makenna Kamalei Yoona West syntyi kesäkuun 20. päivä. Michelle Wie julkaisi kymmenen päivää tämän jälkeen Instagramissa päivityksen, jossa hän oli kotinurkillaaan Stanfordissa rangella harjoittelemassa tyttären nukkuessa vaunussaan.

Postaus herätti valtavasti huomiota ja positiivisävytteisiä kommentteja golftähden kilpakumppaneiden keskuudessa.

”Herranjestas, malta nyt hieman pidempään, sinä ylisuorittaja”, kuittasi Tiffany Oh.

”Missä välissä sinä olet hänet synnyttänyt”, hämmästeli Wien hoikkaa olemusta Christie Kerr.

30-vuotias Wie West on ollut julkisuudessa jo yli 20 vuotta. Korelaisten vanhempien tytär syntyi Havaijilla, ja hän aloitti golfin neljän vuoden iässä. Wie oli juniorivuosinaan menestyksensä osalta sensaatio. Vahvan roolin tyttärensä urakehityksessä ottaneet vanhemmat, etenkin isä, ajautuivat kahnauksiin lähes kaikkien sidosryhmien kanssa.

Caddiet vaihtuivat huonoina aikoina tiheään, valmentajat ja managerit olivat jatkuvasti varpaisillaan isän kanssa asioidessaan.

Wie West teki ammattilaiseksi siirtyessään mittavat yhteistyösopimukset, joista näkyvin ja arvokkain oli Niken kanssa tehty diili. Hänelle haettiin ja saatiin valtavasti lisää markkina-arvoa sillä, että hän osallistui kisoihin PGA Tourilla pelaten miehiä vastaan.

Menestys jäi vaatimattomaksi. Ensimmäisen viidestä LPGA Tourin voitostaan hän saavutti ”vasta” 20-vuotiaana. 

Wie West on kuitenkin pysynyt otsikoissa ja irtaantunut vanhempiensa vahvasta holhouksesta, jota monet asiantuntijat pitävät merkittävänä syynä kehityksen loppumiselle teini-iässä.

Michelle Wie-West  (vas.) on aviomiehensä työn johdosta eturivin naisia Golden State Warriorsin kotipeeleissä

Michelle Wie-West (vas.) on aviomiehensä työn johdosta eturivin naisia Golden State Warriorsin kotipeeleissä

GETTY IMAGES

Makenna Kamalei Yoona Westin vanhemmilla on vahvat geenit urheiluun ja kilpailemiseen, joten perheeen esikoisen vaiheita tullaan seuraamaan mediassa suurella mielenkiinnolla.

Rannevammasta pitkään kärsinyt Wie West ilmoitti toukokuussa, että hän aikoo synnytyksensä jälkeen pelata ainakin osan LPGA Tourin kaudesta ja osallistua US Openiin, jossa hän juhli ainoaa majorin ykköstilaansa vuonna 2014. 

Etsi luettavaa