Hyppää sisältöön

Toimitusjohtaja Ruponen kisaa kotikentällään Peuramaalla

Toimitusjohtaja Juha Ruposen tavoitteena on alle parin kierrokset kotikentällään.

Finnish Tourin tiivis tahti jatkuu. Viime viikolla pelattiin Paltamossa, tällä viikolla Peuramaalla ja jo viikon päästä Nokialla.

Golfkausi pääsi Suomessa alkamaan todenteolla vasta toukokuussa, mutta torstaina käynnistyy jo kauden neljäs osakilpailu.

Audi Finnish PGA Golf Tourin kilpailukalenteri on alkukausipainotteinen, sillä kiertueella pelataan kaikkiaan seitsemän osakilpailua ja viides osakilpailu käydään jo ensi viikolla Nokia River Golfissa. Kauden kaksi viimeistä kilpailua pelataan heinäkuussa ja syyskuussa, joten kisatahti hidastuu merkittävästi kesäkuun puolivälin jälkeen.

Tällä viikolla kilpailua isännöi Peuramaa Golf. Naiset eivät pelaa tällä viikolla FT-kisaa lainkaan, sillä LETASiin kuuluva Viaplay Finnish Open pelataan samaan aikaan Messilä Golfissa. 

Isäntäseuralla on kisassa vahva miehitys, yhteensä 12 pelaajaa. Mielenkiintoiseksi koostumuksen tekee se, että Peuramaata edustaa kisassa sekä kentän toimitusjohtaja Juha Ruponen että hallituksen puheenjohtaja Raoul Bergman.

Bergman, hcp 8,3, pelaa osallistumisen ilosta, mutta Ruposella voi olla kisassa sanansa sanottavanaan, mikäli peli kulkee. Hänellä tunnetusti pysyy golfmaila kädessään ja kokemusta löytyy myös suuremmista ympyröistä. Hän on nimittäin osallistunut kahtena vuonna villillä kortilla Vierumäen Challenge Tourin osakilpailuun.

Viime vuonna kisan toinen kierros sujui Ruposelta mallikkaasti, vaikka hän teki kierroksen avausreiällä ysin. Loppukierros kulki neljä alle parin, joten kierroksen lopputulos päätyi par-tulokseen. 

Pariin päätyi myös Ruposen kenraaliharjoitus Peuramaan Porkkala-kentällä viime sunnuntaina. Se oli samalla hänen ensimmäisen kierroksensa kentällä valkoisilta tiiltä.

”Sen verran vähän on tullut Porkkala-kenttää pelattua, että suurimmalla osalla pelaajista on kotikenttäetu minuun verrattuna. Viime sunnuntaina kävin ensimmäistä kertaa eläessäni pelaamassa Porkkalan valkoisilta tiiltä. Par-tuloksen pelasin, ja siitä on hyvä lähteä parantamaan kilpailuun”, Ruponen kertoi kiertueen tiedotteessa.

Viime viikolla Paltamossa tiukan voittokamppailun käyneet Alastaro Golfin Jaakko Mäkitalo ja Messilä Golfin Jani Perttilä ovat mukana myös tällä viikolla, kuten myös kotikentällään pelaavat Niclas Hellberg ja Veeti Mähönen.

Peuramaan kilpailuun starttaa kaikkiaan 108 pelaajaa, ja ammattilaispelaajat kamppailevat 10 000 euron palkintopotista.

Etsi luettavaa