Hyppää sisältöön

Toffe Jusslin voittoputki reikäpelin SM-kisoissa jo kahdeksan ottelun mittainen – naisissa nähtiin mojovia yllätystä

Toffe Jusslin on tullut urallaan eniten tunnetuksi Golf Channelin ohjelmaan pääsemisestä upealla puttivideollaan

Hallitseva reikäpelimestari Toffe Jusslin vahvana reikäpelikisojen avauspäivänä. Emilia Tukiainen lähetti Komulaisen katsomoon.

Tammer-Golfissa pelattavien reikäpelin SM-kilpailujen avauspäivänä nähtiin paljon mielenkiintoisia otteluita, ja mukaan mahtui myös muutama iso yllätys. Torstaina pelejään jatkaa 16 parasta pelaajaa niin miesten kuin naistenkin sarjoissa.

Miesten sarjassa vakuuttavinta peliä esitti hallitseva reikäpelin Suomen mestari Toffe Jusslin, joka voitti aamupäivän ottelussaan Samu Latun 7/5. Iltapäivällä Pickala Golf Clubia edustava Jusslin voitti Sean Avellanin. Ottelu päättyi 5/3.

Jusslin tuli Tampereelle suoraan Hämeenlinnasta, jossa hän pelasi Mikko Ilosen järjestämässä ProAm-kilpailussa tiistaina. Jusslin sanoikin, että visiitti Linna Golfissa teki hyvää hänen pelilleen.

”Ensinnäkin se oli todella hienosti järjestetty tapahtuma, ja on pakko nostaa hattua Mikolle, että se jaksaa tehdä tuollaisia. Sain eilen muutaman hyvän vinkin vanhoilta pelikavereilta, ja ne näyttävät nyt toimivan”, Jusslin jutteli tiistain urakan päätteeksi.

Jusslin voitti viime vuoden reikäpelikisoissa kaikki kuusi otteluaan, eikä voittoputkelle näy loppua.

”Ehkä minulla on jäänyt hyvä fiilis päälle viime vuodesta, ja se kantaa vieläkin”, Jusslin mietti.

Torstaina Jusslin kohtaa Henrik Kontron, joka kukisti keskiviikkona sekä Niko Helavirran että Lauri Ruuskan.

Miesten puolella 64 pelaajan katraasta on jäljellä enää 16, heidän joukossaan muiden muassa Oliver LindellJuuso Kahlos ja Elias Haavisto.

Naisissa isoja yllätyksiä

Emilia Tukiainen vastasi päivän suurimmasta yllätyksestä.

Emilia Tukiainen vastasi päivän suurimmasta yllätyksestä.

Juha Hakulinen

Naisten puolella oli keskiviikkona ohjelmassa vain yksi kierros, mutta se tarjosi mojovia yllätyksiä, kun neljä kovaa ammattilaista joutui laulukuoroon.

Elina Nummenpään pudotti Nicola Fall lukemin 2/1, Niina Liiaksen päihitti Sonja Pakonen ja Karina Kukkosen tien katkaisi Sohvi Saarinen.

Avauspäivän nimekkäin kaksintaistelu oli kuitenkin Noora Komulaisen ja Emilia Tukiaisen kohtaaminen, joka päättyi lopulta Tukiaisen 3/2-voittoon.

Tukiainen juhli edellisen Audi Finnish PGA Golf Tourin osakilpailun voittoa Paltamossa, eikä hänen hyvät otteet olleet parissa viikossa kadonneet mihinkään.

”Löin ihan hyvin, ja sain hyviä paikkoja varsinkin alkukierroksella. Loppua kohti oli hieman vaikeuksia greeneillä, mutta onneksi sain sellaisen kolmemetrisen putin sisään, jolla sain katkaistua pelin”, Tukiainen tiivisti päivän kulun.

Tammer-Golf on Tukiaiselle tuttu kenttä, sillä hänen valmentajansa Esa Lehti työskentelee siellä. Komulainen on Tammer-Golfin kasvatti, joten kumpikaan ei tällä kertaa päässyt hyötymään kotikenttäedusta.

”On tullut pelattua täällä aika paljon, joten siitä oli varmasti apua.”

Seuraavaksi Tukiainen pääsee testaamaan Erika Kilpeläisen taitoja, kun he kohtaavat torstaiaamuna.

Tammer-Golfissa oli pitkin päivää isomman golfkilpailun tuntua, kun yleisö seurasi pelaajien esityksiä niin klubitalon lähettyvillä kuin väylienkin varrella. Yleisö on tervetullut seuraamaan kilpailua myös torstaina ja perjantaina, jolloin Suomen mestaruudet ratkaistaan.

Lähde: Finnish Tourin tiedote

Etsi luettavaa