Hyppää sisältöön

Titleistin lavankääntötemppu – tällaiset ovat uudet T100S-raudat

Tältä näyttää Titleistin uusi T100S-rauta.

Titleist kuunteli pelaajien toiveita ja tuo myyntiin T100S-raudat, jotka ovat ”stereoidiversio” T100-raudoista.

Titleist uusi loppukesästä 2019 rankalla kädellä rautamailamallistoon. Pitkään AP-alkuisiin mailoihin luottanut yhdysvaltalaismerkki lanseerasi niille korvaajat eli T100-, T200- ja T300-raudat. Eilen mallisto täydentyi T100S-mailoilla.

Viime vuoden uutuusmalleista T100 löi läpi PGA Tourilla, se on pienilapainen maila, joka kuitenkin tarjoaa korkean MOI-arvon – ja mitä suurempi MOI, sitä anteeksiantavampi maila.

Eilen lanseerattu T100S-malli on käytännössä sama maila kuin T100 ohutta lapaa ja volframipainoja myöten. Myöskään lavan ja lavan pohjan muotoilu eivät poikkea T100-mallista.

Oikeastaan ainoa ero mailoissa onkin se, että T100S-mallissa lapojen nostokulma on pari astetta pienempi kuin T100-mallissa. Titleistin markkinointijohtaja Josh Talge perustelee, miksi muutosta ei voitu toteuttaa pelkästään lapoja kääntämällä – ja miksi uusi versio T100-mailoista ylipäätään haluttiin valmistaa.

”Kun julkistimme uudet T-sarjan mailia, monet golfarit olivat innostuneita T100-mailoista, mutta olivat tottuneet pelaamaan vahvemmalla (pienemmällä) nostokulmalla varustetuilla rautamailoilla”, Talge kertoo tiedotteessa.

”Olisi ollut todella helppoa vain ottaa T100-maila ja taivuttaa lapoja vahvemmiksi. Mutta tekemällä niin, olisimme uhranneet mailojen hyvää tunnetta ja tuntumaa maahan, jotka olivat syitä, minkä vuoksi pelaajat ylipäätään tykkäsivät mailoista. Siksi insinöörimme kehittivät tavan, jolla jokaisen yksittäisen raudan ja niiden pohjan muotoilu pysyi samana kuin T100-mailoissa, mutta nostokulmaa voitiin vahvistaa”, hän jatkaa.

Esimerkiksi rautakolmosen nostokulma on 19 astetta ja pitching wedgen nostokulma on puolestaan 44 astetta.

Yksittäisen raudan hinta on 199 euroa, joten esimerkiksi kuuden mailan settiä hamuava saa kaivaa kuvetta 1 194 euron edestä. Mailat tulevat myyntiin maaliskuussa, joten onhan tässä vielä pari kuukautta aikaa säästää niitä varten…

Etsi luettavaa