Hyppää sisältöön

Titleist tuo myyntiin prototyyppeja

Titleist välinemerkin lojaalit kannattajat ovat jo huomanneet merkin nettisivuille ilmestyneet uudet mailat. Nämä hiljaisuudessa lanseeratut mailat eivät ole tulossa massatuotantoon, vaan ne pysyvät prototyyppinä.

Titleist tuo Amerikan markkinoille pienen erän C16-draivereita ja -rautoja. Prototyypeillä Titleist katsoo kohti tulevaisuutta.

Titleistin ideana oli valmistaa mailat, joiden suorituskyky ylittää kaikki markkinoilla olevat vastustajat – materiaaleista ja hinnasta välittämättä. Vaikka Titleist tuntee onnistuneensa tavoitteessaan, ei mailojen massatuotannon lopullisista kustannuksista ja mahdollisista vaikeuksista ole vielä varmuutta.

Tuotantoprosessia testataan pienellä erällä, jossa saadaan lisätietoa, kuinka uusien materiaalien ja teknologioiden tuotanto onnistuu.

Titleistin insinöörit suunnittelivat C16-draiverin tuottamaan erittäin vähän spinniä. Lavan painopiste on syvällä ja takana, mikä lisää anteeksiantavuutta. Draiverissa on tiettävästi markkinoiden ohuin titaanista valmistettu kruunu. Materiaali on kuitenkin valmistajan mukaan peräti 20 prosenttia vahvempi kuin edeltäjänsä. Lyöntipinta on taottu titaanista: SP700 titanium levy, joka lisää lyöntipinnan elastisuutta koko lavan alueella. Tämä tuottaa pidempiä lyöntejä myös huonoissa osumissa. Titleist takaa 6 jaardia lisää pituutta 915 malleihin verrattuna ja 9 jaardia jos lapa säädetään pelaajalle oikeaan asentoon. 

Mailan painotus on säädettävissä lavan takaosan läpi kulkevan hylsyn avulla. Hylsyn pano on pääasiassa sen reunoilla luoden mailalle stabiilimman painotuksen. Pelaaja voi säätää hylsyn päiden painoa ja näin saada mailan suosimaan draw tai fade kierrettä. Varsi kiinnittyy lapaan samalla Surefit hoselilla kuin aikaisemmissa malleissa. Paketin mukana tulee kuitenkin uusi Surefit grippi, jonka painotusta voidaan säätä gripin sisään uppoavan ruuvin avulla. Massaa voidaan lisätä, joko käsien alle tai gripin päähän. Titleist havaitsi tutkimuksissa, että gripin painotus muutti lentorataa ja lähtökulmaa suurella osalla pelaajista. 

Uusissa raudoissaan Titleist keskittyi etenkin pallon lennon kontrolloimiseen. Tarkoituksena oli luoda maila, joka lennättää pallon mahdollisimman pitkälle ilmassa. Titleistin mukaan pituutta voidaan lisätä suuremmilla nostokulmilla, mutta se ei toimi, kun halutaan myös kontrollia. C16-mallin taottu lyöntipinta on 10 grammaa kevyempi kuin AP1-mallissa ja erittäin kevyiden osien ansiosta lavan painopiste on siirretty yhä syvemmälle ja alemmaksi. Raudan lyöntipinta ei ole tuettu, ja sen elastisuus on maksimoitu USGA:n sallimissa rajoissa lisäten pallon lähtönopeutta. Esimerkiksi prototyypin rautanelonen tuottaa noin 7 metriä pidemmän ilmalennon kuin vastaava AP1-rauta. 

Mailojen massatuotanto ei ole Titleistille vielä kannattavaa, mutta pieni erä antaa mahdollisuuden testata valmistusprosessia ja näyttää minkä reaktion mailat saavat kuluttajilta. Mailat tulevat vain Amerikan markkinoille eivätkä ne koskaan päädy kaupan hyllylle. C16-draiverista saa maksaa pyöreät 1000 dollaria. C16-rautasetti maksaa teräsvarsilla 2700 dollaria ja grafiittivarsilla 3000 dollaria. 

Lähde: pgatour.com, titleist.com

 

 

 

Etsi luettavaa