Hyppää sisältöön

Timo Rauhalalta hieno ja rehellinen blogikirjoitus hänen ja Mikko Ilosen yhteisestä matkasta: ”On kova paikka jättää tuo kaikki taakse”

Mikko Ilosen ja Timo Rauhalan valmennussuhde kesti 25 vuotta. Nyt Rauhala aloittaa virallisen yhteistyön Mikko Korhosen kanssa.

Timo Rauhala paketoi hienolla tavalla Mikko Ilosen ja hänen yhteisen taipaleen blogikirjoituksessaan.

Golfvalmentaja Timo Rauhala on kirjoittanut hienon ja rehellisen tekstin viime torstaina uransa lopettaneen Mikko Ilosesta. Blogiteksti on julkaistu Rauhalan valmennusyrityksen Golf Mentorsin kotisivuilla.

Valmentaja on otsikoinut bloginsa Pelurin päätökseksi, ja siinä hän käy läpi kaksikon neljännesvuosisadan kestänyttä yhteistyötä ”köysien sisältä”.

”Muistan hetkiä ja tarinoita alkutaipaleelta, ja olen tallentanut omaan kovalevyyni hyvin paljon tapahtumia sekä muistoja yhteisen uramme ajalta. Muistan viimeiset treenit, keskustelut ja reissut erittäin hyvin. On valmentajalle kova paikka jättää tuo kaikki taakse ja jatkaa eteenpäin”, Rauhala kirjoittaa.

Rauhala korostaa, että kaksikon yhteistyö perustui täydelliseen luottamukseen.

”Opin tuosta, että ilman 100 % luottamusta ei ole mitään. Toisinaan koettelimme tuota luottamusta, mutta päädyimme aina ratkaisuihin, joissa menestyminen oli luottamuksen puolesta mahdollista”, Rauhala kirjoittaa.

Rauhalan ja Ilosen yhteistyö käynnistyi Lahden Golfin lähipelialueella, kun miehet harjoittelivat yhdessä.

”Muistan vielä sen tunnelman, kun löin nuoren miehen kanssa wedgejä Takkulan lähipelialueella. Minulla oli kassillinen kunnon harjoituspalloja, jotka jaoimme tasan ja löimme kohteisiin. Emme puhuneet lyödessämme, mutta juttelimme kaikkea, kun keräsimme pallot. Siitä alkoi mielenkiintoinen yhteinen matkamme”, Rauhala kirjoittaa.

Rauhala korostaa sitä, että kaksikko valitsi huolellisesti ihmiset Mikon tiimiin, koska se oli elintärkeää menestyksen kannalta. 

”Tiesimme, ettei menestystä tule, jos tiimi ei ole riittävän vahva. Oli aikoja, jolloin tiimi oli erittäin tiivis ja toiminta intensiivistä. Ja sitten oli vaisumpia jaksoja, jolloin kommunikaatio oli heikompaa”, Rauhala kirjoitti.

Päätöksiä valmennuksen suhteen kaksikko teki yhdessä. Rauhala kuvailee Mikkoa maltilliseksi, rauhalliseksi ja järkeväksi kaveriksi, itseään impulsiiviseksi yllyttäjäksi, joka ei ymmärrä rajojen päälle. Kirjoituksessaan Rauhala näkee yhdeksi syyksi pitkälle yhteistyölle sen, että he olivat kovin erilaisia.

”Me olimme aina rohkeita ja uskalsimme lähteä toiseen suuntaan, jos yhdessä koimme, että niin tuli toimia. Tiesimme molemmat, ettemme tiedä juuri mitään golfista tai urheilusta, mutta otimme koko ajan selkoa mahdollisuuksista.”

”Jään kaipaamaan niitä hetkiä, kun lähdimme jonkun tavoitteen perään. Matka menestykseen on aina antavampi kuin se itse menestys.”

Lue täältä Timo Rauhalan kirjoitus kokonaisuudessaan

Etsi luettavaa