Hyppää sisältöön

Tilastot Rory McIlroyn puolella Dubaissa – Sami Välimäki torstaina klo 10.45 Viasatin haastattelussa

Rory McIlroy tavoittelee Dubaissa kauden viidettä voittoaan

Rory McIlroy ja Patrick Reed ovat Jumeirah Golf Estatesin Earth -kentällä ennakkosuosikkeja aiempien menestystensä johdosta. Sami Välimäki kertoo Viasatin lähetyksessä tulevan kauden näkymistään.

Rory McIroylla  on DP World Tour Championshipiin osallistuvista pelaajista parhaat tilastot vuosien varrelta. Kierroskeskiarvo on hurja 68,42. Samassa luvussa on huomattavasti harvemmin kisaan osallistunut Patrick Reed

McIlroy on vuodesta 2009 pelaamissaan kisoissa yhteensä 129 alle parin. Hän on tehnyt erityisen kovaa jälkeä par-nelosilla, joita on 62 alle parin. Tällä tilastolla hän on aivan omilla luvuillaan. Taustalla on pitkälti McIlroyn pitkien avausten lisäksi hänen tarkkuutensa yli 150 metrin päästä lyödyillä lähestymisillä.

Pohjois-Irlantilainen on avoimesti ilmoittanut tavoitteekseen nousta takaisin maailmanlistan ykköseksi. Kolmen miljoonan dollarin arvoinen voitto ei vielä paikkaa kukkulan kuninkaana takaisi, mutta nostaisi hänet jo aivan Brooks Koepkan kantaan.

McIlroy lähtee kierrokselleen torstaina kello 10.20 Suomen aikaa yhdessä Matthew Fitzpatrickin kanssa. McIlroy on voittanut kauden päätöskilpailun vuosina 2012 ja 2015, Fitzpatrick oli paras 2016.

Keskiviikkona pelioikeuden ET:lle kaudeksi 2020 hankkinut Sami Välimäki matkustaa torstaina Suomeen. 

Välimäki on luvannut antaa puhelinhaastattelun Viasatin ja Viaplayn katselijoille torstaina noin kello 10.45 ennen Barcelonasta Helsinkiin matkaavaan koneeseen astumista.

Selostuksesta vastaa Teemu Tyry.

Tulosseuranta

Viasat ja Viaplay näyttävät kisan suorina lähetyksinä. Torstaina ja perjantaina lähetysaika on 9–15

Etsi luettavaa