Hyppää sisältöön

Tilastollisesti PGA Tourin parhaat 2016 – Lähipeli

Tässä artikkelisarjassa käydään läpi PGA Tourin parhaat pelaajat golfin eri osa-alueissa. Lähteenä ovat tourin loistavat Strokes Gained tilastot.

Nopeana kertauksena Strokes Gained tilastot siis kuvastavat sitä, kuinka monta lyöntiä pelaaja voittaa kierrosta kohden verrattuna tourin keskiarvoon. Lyöntimäärä saadaan antamalla jokaiselle lyönnille arvo sen mukaan mihin lyönti päätyi. Eli kuinka paljon parempaan paikkaan pallo päätyi lyönnin päätteeksi. Jokaisella lyönnillä pelaaja joko voittaa tai häviää lyöntejä keskiarvoihin nähden.

Lähipeli

Steve Stricker otti PGA Tourin parhaan lähipelaajan tittelin kaudella 2016. Selkäleikkauksesta vihdoin toipunut Stricker palasi tourille pelaten lähes täyden kalenterin eli 15 kilpailua. Vaikka Steve on pelannut vähemmän viime kausina ei lähipeli ole kärsinyt ruosteesta. 2016 Stricker otti Strokes Gained AROUND-THE-GREEN tittelin voittamalla .544 lyöntiä per kierros tourin keskiarvoon nähden.

Stricker onnistui tasaisesti lähipelin eri osa-alueilla mutta oli parhaimmillaan raffista. Hän loi eroja muihin tourpelaajiin myös pidemmissä chipeissä ja pitcheissä 20-30 jaardin matkalta. 

GettyImages

Loistavana puttaajana ei ole ihme, että Stricker voitti myös tourin up and down tilaston pelastaen parin 66,01% todennäköisyydellä. Tämä tilasto osoittaa sen kuinka tärkeitä griiniosumat todella ovat. Jos maailman paras lähipelaaja tekee parin griinin ulkopuolelta vain kaksi kertaa kolmesta. Ajattele, että tähän tilastoon lasketaan mukaan myös kaikki forelta lähteneet putit.

49-vuotias Stricker on ollut hyvä lähipelaaja koko uransa ajan. Hän on kuitenkin näyttänyt parhaimpia tilastojaan lähipelissä viimeisen kolmen vuoden ajan. Tämä on osoitus siitä ettei tuntuman täydy kadota iän myötä. Muuan Jack Nicklaus on kertonut lähipelin olleen parhaimmillaan vasta senior tourilla. 

2016 Strokes Gained AROUND-THE-GREEN Top 10:

1. Steve Stricker           .544

2. Bryce Molder           .498

3. Retief Goosen           .457

4. Luke Donald             .429

5. Brendon Todd           .412

6. Padraig Harrington   .408

7. Chad Collins             .407

8. Patrick Reed              .406

9. Si Woo Kim               .403

10. Aaron Baddeley       .398

Etsi luettavaa